Tuoreimmat CHL-uutiset

Tehomet valaisee ottelutapahtumat: CHL-matka päätökseen tiukalla tappiolla

Luleå pisti Ikiomalla avauserässä ison vaihteen päälle ja karkasi kahden maalin johtoon. Kaksi jälkimmäistä erää mentiin tasaisemmissa merkeissä, mutta Jesper Piitulaisen iskemä maali jäi isäntien ainoaksi. Luleå voitti ottelun lopulta 3-1 ja eteni jatkoon.

Lue lisää

Tehomet-otteluennakko: Takaa-ajajan roolissa kamppailemaan ratkaisevaan CHL-puolivälierään - "Iso vuori on kiivettävänä"

Jukurit on tiistaina edessään ratkaiseva CHL:n puolivälierä Luleå HF:ää vastaan. Takamatka viime viikon Luulajan vierailun jäljiltä on iso, mutta joukkue lähtee pistämään kaiken peliin.

Lue lisää

Tehomet-otteluennakko: Kamppailu välieräpaikasta alkaa Luulajassa - "Kiva päästä haastamaan heitä uudestaan"

Jukurit aloittaa CHL:n puolivälieräkamppailunsa tiistaina Luulajassa, jossa vastassa on alkulohkosta tuttu Luleå HF.

Lue lisää


Tutustu Jukurien alkusarjavastustajiinCHL

CHL on lyhenne sanoista Champions Hockey League. Kyseessä on eurooppalaisten jääkiekkoseurojen turnaus. Turnausta pelattiin ensimmäisen kerran kaudella 2008-2009 ja yhtäjaksoisemmin kaudesta 2014-2015 lähtien. Suomalaisseuroista JYP voitti CHL:n mestaruuden 2018. Kärpät ja Tappara ovat sijoittuneet turnauksessa toiseksi.

Kausi 2022-2023 tulee olemaan Jukurien ensiensiintyminen turnauksessa.

Turnaukseen osallistuu kuuden perustajasarjan joukkueiden lisäksi joukkueita seitsemästä haastajasarjasta sekä Continental Cupin voittaja.

Perustajasarjoista Ruotsin SHL:stä sekä Sveitsin pääsarjasta turnaukseen osallistuu viisi joukkuetta, Suomesta ja Saksasta neljä joukkuetta sekä Itävallasta ja Tsekistä kolme joukkuetta kummastakin maasta.

Haastajasarjoja ovat Iso-Britannia, Ranska, Slovakia, Puola, Norja sekä Tanska. Näistä maista turnaukseen osallistuvat edellisen kauden mestarijoukkueet.

Ukrainan edustaja Donbass Donetsk joutui jäämään tällä kaudella maailmantilanteen vuoksi pois CHL:stä ja heidän paikkansa villikortti-menettelyn kautta sai Itävallan monikansallisessa IceHL:ssä pelaava slovenialainen HK Olimpija. Valko-Venäjän sarja jäi myös haastajasarjoista pois ja se korvattiin Slovakian Extraliigalla.

Kaikkiaan CHL:ään osallistuu siis 32 joukkuetta. Tämän vuoden osaanottajat ovat seuraavat:

Ruotsi: Rögle BK, Färjestad BK, Frölunda HC, Luleå HF, Skellefteå AIK

Sveitsi: EV Zug, Fribourg-Gottéron, Zürich Lions, SC Rapperswil-Jona Lakers, HC Lugano

Suomi: Tappara, Ilves, Jukurit, TPS

Saksa: Eisbären Berlin, EHC Red Bull Munchen, Grizzlys Wolfsburg, Straubing Tigers

Tsekki: HC Oceláři Třinec, Mountfield HK, Sparta Praha

Itävalta: EC Red Bull Salzburg, Villacher SV, Fehervar AV19 (Unkari), HK Olimpija Ljubljana (Slovenia)

Iso-Britannia: Belfast Giants

Ranska: Grenoble

Slovakia: Slovan Bratislava

Norja: Stavanger Oilers

Tanska: Aalborg Pirates

Puola: GKS Katowice, Comarch Cracovia (Continental Cupin voittaja)

Kuinka CHL:ssä pelataan?

CHL:n alkusarja pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa. Lohkot arvotaan erillisessä arvontatilaisuudessa, joka järjestetään tänä vuonna 25.5.

Arvonnassa joukkueet on asetettu neljään eri koriin, joista jokaisesta tulee lohkoon yksi joukkue. Samasta maasta ei voi tulla kahta joukkuetta samaan lohkoon.

Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee pudotuspeleihin. Jokainen joukkue pelaa alkulohkossa kuusi ottelua. Alkulohkot pelataan syys-lokakuussa.

Pudotuspeleissä kaikki muut kierrokset paitsi finaali pelataan kaksiosaisina ottelupareina eli molemmilla joukkueilla on koti -ja vierasottelu. Otteluparit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Jos maalit ovat toisen ottelun jälkeen tasan, ratkaistaan jatkoonmenijä jatkoajalla tai voittomaalikisassa.

Tiedotamme tarkemmin peleistä ja vastustajista, kun alkulohkot ovat arvottu.