Tuoreimmat CHL-uutiset

Luleå HF, HC Sparta Praha sekä Aalborg Pirates Jukurien lohkoon CHL-arvonnassa

Jukurit arvottiin lohkoon A keskiviikkona Tampereella.

Lue lisää

CHL:n lohkoarvonta suoritetaan keskiviikkona 25. toukokuuta Tampereella

Champions Hockey Leaguen eli CHL:n kauden 2022-2023 lohkovaiheen arvonta suoritetaan keskiviikkona 25. toukokuuta Tampereen Nokia Areenalla. Arvontaa voi seurata suorana CHL:n digitaalisten alustojen kautta alkaen kello 17.

Lue lisää

Kausarimyynti kaudelle 2022-2023 nyt käynnissä!

Ensi kaudella kotimaisen huippukiekon lisäksi Ikiomalla päästään nauttimaan Euroopan kärkiseurojen otteita, kun Jukurit osallistuu CHL:ään.

Lue lisää

CHL

CHL on lyhenne sanoista Champions Hockey League. Kyseessä on eurooppalaisten jääkiekkoseurojen turnaus. Turnausta pelattiin ensimmäisen kerran kaudella 2008-2009 ja yhtäjaksoisemmin kaudesta 2014-2015 lähtien. Suomalaisseuroista JYP voitti CHL:n mestaruuden 2018. Kärpät ja Tappara ovat sijoittuneet turnauksessa toiseksi.

Kausi 2022-2023 tulee olemaan Jukurien ensiensiintyminen turnauksessa.

Turnaukseen osallistuu kuuden perustajasarjan joukkueiden lisäksi joukkueita seitsemästä haastajasarjasta sekä Continental Cupin voittaja.

Perustajasarjoista Ruotsin SHL:stä sekä Sveitsin pääsarjasta turnaukseen osallistuu viisi joukkuetta, Suomesta ja Saksasta neljä joukkuetta sekä Itävallasta ja Tsekistä kolme joukkuetta kummastakin maasta.

Haastajasarjoja ovat Iso-Britannia, Ranska, Slovakia, Puola, Norja sekä Tanska. Näistä maista turnaukseen osallistuvat edellisen kauden mestarijoukkueet.

Ukrainan edustaja Donbass Donetsk joutui jäämään tällä kaudella maailmantilanteen vuoksi pois CHL:stä ja heidän paikkansa villikortti-menettelyn kautta sai Itävallan monikansallisessa IceHL:ssä pelaava slovenialainen HK Olimpija. Valko-Venäjän sarja jäi myös haastajasarjoista pois ja se korvattiin Slovakian Extraliigalla.

Kaikkiaan CHL:ään osallistuu siis 32 joukkuetta. Tämän vuoden osaanottajat ovat seuraavat:

Ruotsi: Rögle BK, Färjestad BK, Frölunda HC, Luleå HF, Skellefteå AIK

Sveitsi: EV Zug, Fribourg-Gottéron, Zürich Lions, SC Rapperswil-Jona Lakers, HC Lugano

Suomi: Tappara, Ilves, Jukurit, TPS

Saksa: Eisbären Berlin, EHC Red Bull Munchen, Grizzlys Wolfsburg, Straubing Tigers

Tsekki: HC Oceláři Třinec, Mountfield HK, Sparta Praha

Itävalta: EC Red Bull Salzburg, Villacher SV, Fehervar AV19 (Unkari), HK Olimpija Ljubljana (Slovenia)

Iso-Britannia: Belfast Giants

Ranska: Grenoble

Slovakia: Slovan Bratislava

Norja: Stavanger Oilers

Tanska: Aalborg Pirates

Puola: GKS Katowice, Comarch Cracovia (Continental Cupin voittaja)

Kuinka CHL:ssä pelataan?

CHL:n alkusarja pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa. Lohkot arvotaan erillisessä arvontatilaisuudessa, joka järjestetään tänä vuonna 25.5.

Arvonnassa joukkueet on asetettu neljään eri koriin, joista jokaisesta tulee lohkoon yksi joukkue. Samasta maasta ei voi tulla kahta joukkuetta samaan lohkoon.

Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee pudotuspeleihin. Jokainen joukkue pelaa alkulohkossa kuusi ottelua. Alkulohkot pelataan syys-lokakuussa.

Pudotuspeleissä kaikki muut kierrokset paitsi finaali pelataan kaksiosaisina ottelupareina eli molemmilla joukkueilla on koti -ja vierasottelu. Otteluparit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Jos maalit ovat toisen ottelun jälkeen tasan, ratkaistaan jatkoonmenijä jatkoajalla tai voittomaalikisassa.

Tiedotamme tarkemmin peleistä ja vastustajista, kun alkulohkot ovat arvottu.