#52 TOPIAS HYNNINEN

Hyökkääjälupaus saapui Mikkeliin Kuopiosta U20-joukkueeseen. Vahvasti sujuneiden junioripelien myötä 17-vuotias nuorukainen on saanut vastuuta myös liigajoukkueessa ja näyttänyt kyntensä jo miestenkin joukossa, mistä osoituksena uran ensimmäiset liigamaalit.


Pituus: 176cm

Paino: 73kg

Syntynyt: 2005, Vihti

Kätisyys: left

Sopimus: 2026


Läpimurtoa tekemässä oleva hyökkääjälupaus

Topias Hynninen on syntynyt Vihdissä, mutta kävi junioripolkuaan KalPassa. 2005-ikäluokan kärkinimiin Suomessa kuuluva hyökkääjä saavutti kuopiolaisten U20-joukkueessa SM-hopeaa keväällä 2022.

Mikkeliin Hynninen siirtyi syksyllä 2022. 17-vuotias hyökkääjä teki liigadebyyttinsä marraskuun alussa Ilvestä vastaan ja joulun tienoilla sai vakituisemmin vastuuta liigaryhmässä. Tapaninpäivän ottelussa KalPaa vastaan Hynninen viimeisteli myös liigauransa avausmaalin viidennessä liigaottelussaan.

Hynninen on ollut nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja U17- ja U18-ikäryhmissä. Syksyllä 2022 hän oli voittamassa U18-maajoukkueessa Hlinka Gretzky Cupissa pronssimitaleja. Hynninen teki turnauksessa viidessä ottelussa tehot 0+3.

Jukureissa pelaa myös Hynnisen vuotta vanhempi, 2004 syntynyt veli Tuomas, joka siirtyi myös kuluvaksi kaudeksi jukuripaitaan KalPasta.

Kummiyritys: Rotomon