SHL-konkari Joachim Rohdin vahvistaa Jukurien hyökkäystä – ”Jalka liikkuu ruuhkassakin”

Jukurit on solminut yksivuotisen sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdinin, 28, kanssa. Rohdin on pelannut Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla SHL:ssa 11 kaudella yhteensä yli 500 runkosarja- ja playoffs-ottelua ja voittanut kertaalleen SHL:n mestaruuden.

Joachim Rohdin tuo Jukureihin kokemusta ja jämäkkää kahden suunnan pelaamista.


Jukurit on solminut yksivuotisen sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdinin, 28, kanssa. Rohdin on pelannut Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla SHL:ssa 11 kaudella yhteensä yli 500 runkosarja- ja playoffs-ottelua. Viimeksi Rohdin edusti kasvattajaseuraansa Brynäs IF:aa, jonka riveissä hän on myös voittanut Ruotsin mestaruuden keväällä 2012. Brynäsin lisäksi Rohdin on edustanut SHL:ssa Timråta, Linköpingiä, Färjestadia ja Karlskronaa.

Oikea käsi alhaalla pelaava Rohdin tuo Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan nuoreen joukkueeseen runsaasti johtajuutta ja esimerkkiä.
- Pelkkä työteliäisyys ei kuitenkaan riitä, vaan odotamme myös tehoja. Keväällä tavatessamme totesimme yhdessä, että Jukurit tarvitsee työmiehen lisäksi myös maaleja. Kymmenen osuman maalipyssy on siis kaivettava naftaliinista.

Vahvalla joukkuepelaajalla on kapasiteettia saavuttaa tavoitteet oikein roolitettuna.
- Jalka liikkuu ruuhkassakin ja pelaaja pysyy vahvasti kiinni kiekossa. Laukaus sivuttaisliikkeestä on terävä, Holtari luonnehtii.

Rohdin sanoo olleensa aina kiinnostunut pelaamaan urallaan myös Ruotsin ulkopuolella, ja Suomen Liiga on ollut miehen kiikareissa jo jonkin aikaa.
- Sen mitä olen Liiga-pelejä nähnyt ja kuullut pelaajien kokemuksia, uskon, että Liigan pelityyli sopii minulle. Tavattuani Jukan (Holtari) sain hyvän kuvan Jukureista ja olen innoissani liittymässä joukkueen mukaan.
- Tuon mukanani hyvää kahden suunnan peliä ja toivottavasti myös niitä pisteitä, Rohdin hymyilee.

Rohdin saapuu Suomeen tänään perjantaina ja on sen jälkeen 14 vuorokauden karanteenissa Jukurien muiden ulkomaalaispelaajien tavoin. Karanteenin jälkeen jokaiselle ulkomailta saapuvalle pelaajalle tehdään koronatesti, ja he liittyvät joukkueen mukaan vasta, kun negatiivinen testitulos on saatu.

Jukka Holtari sanoo käynnissä olevan poikkeuksellisen vuoden tarkoittavan urheiluelämässä uudenlaista arvaamattomuutta. Se näkyy mahdollisesti myös pelaajamarkkinoilla.
- Olemme silmät ja korvat auki. Jääkiekkomaailma on käymistilassa ainakin vuodenvaihteeseen asti. Keskitymme siihen, että teemme nyt Jukurien vaikutuspiirissä olevat asiat hyvin ja hyväksymme sen, mitä emme voi muuttaa.