#92 SAMUEL SALONEN

Samuel Salonen on kamppaillut pitkään liigakaukaloissa, mutta viimeinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Jukurien riveissä raamikas laitahyökkääjä haluaa ottaa ison roolin liigakentillä ja murtautua kärkipelaajien joukkoon.

Pituus: 192cm

Paino: 90kg

Kätisyys: left

Syntynyt: 2000, Vantaa

Sopimus: 2024

Lopullista läpimurtoa hakemassa Mikkelissä

Vantaalla syntynyt ja Jokereista kiekkokartalle ponnistanut laitahyökkääjä teki eri ikäluokissa hyviä tehopisteitä murtautuen myös nuorisomaajoukkueisiin. Yhden kauden hän pelasi myös Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassa.

Pohjois-Amerikasta palattuaan Salonen asettui Lahteen, jossa ensimmäinen kausi meni U20-joukkueessa, mutta toisella kaudella nousi liigajoukkueen mukaan. Kaudella 2019-2020 hän pelasi 38 liigaottelua ja teki niissä kuusi tehopistettä.

Seuraavaksi Salonen otti kuitenkin liigakenttien sijaan suunnan Mestikseen. Joensuun Kiekko-Pojissa oli koko sarjan tehokkaimpia pelaajia iskemällä 29 otteluun 34 tehopistettä ja hänet valittiin myös sarjan tähdistökentälliseen.

Viime kaudet Salonen on hakenut paikkaansa Tapparan ja viimeisimmäksi JYPin miehistöistä. Kaikkiaan 23-vuotiaalla hyökkääjällä on vyöllään jo 122 liigaottelua.

Kummiyritys: Rotomon