#52 PETRUS PALMU

Petrus Palmu tuo ison määrän ratkaisuvoimaa jukurihyökkäykseen. Pienikokoinen väkkärä pelaa jäällä periksiantamattomasti ja on jatkuva uhka vastustajalle jäällä taitoarsenaalinsa ansiosta.


Pituus: 168cm

Paino: 78kg

Kätisyys: left

Syntynyt: 1997, Joensuu

Sopimus: 2023

Joensuulaista juonikkuutta jukuripaidassa

Petrus Palmu on Jokipoikien kasvatti, mutta siirtyi jo C-juniori-ikäisenä pääkaupunkiseudulle Jokereihin. Pohjola-leirilläkin käynyt Palmu voitti helsinkiläisseurassa B-nuorten Suomen mestaruuden kaudella 2013-2014. Hyökkääjä oli joukkueensa tehokkain pistemies keräämällä 31 ottelussa 54 tehopistettä ja hänet valittiin myös sarjan tähdistökentälliseen.

Mestaruuskauden jälkeen Palmu otti suunnakseen Pohjois-Amerikan ja OHL-joukkue Owen Sound Attackin. OHL:ssä Palmu kiekkoili kaikkiaan kolme kautta. Kaudella 2016-2017 hän takoi 62 ottelussa hurjat tehot 40+58=98 ja tuli valituksi kakkostähdistökenttään.

Kesällä 2017 Palmu sai NHL-varauksen, kun Vancouver Canucks valitsi hyökkääjän kuudennella kierroksella. Hyökkääjä lähti kuitenkin hakemaan vielä kokemusta kotimaasta ja siirtyi lainalle TPS:ään kaudeksi 2017-2018. Kausi olikin onnistunut, sillä Palmu oli 36 tehopisteellään sarjan tehokkain tulokas ja hänet palkittiin vuoden tulokkaana.

Seuraavan kauden alussa Palmu pääsi kokeilemaan AHL:ssä 12 ottelun verran, mutta lopulta rooli jäi pieneksi ja hän palasi TPS:n miehistöön. Myös kaksi viime kautta kuluivat lainasopimuksilla Euroopassa JYPissä sekä Saksan DEL-liigan Ingolstadtissa.

Palmulta löytyy taustaa Suomen ikäkausimaajoukkueistakin. Alle 18-vuotiaissa hän saavutti MM-hopeaa keväällä 2015.