#25 PEKKA JORMAKKA

Kokenut hyökkääjä tekee paluun kotimaan kentille kuuden vuoden tauon jälkeen yli 200 KHL-ottelun kokemus vyöllään. Taisteluntahtoa, johtajuutta ja ratkaisukykyä, niitä vikkeläliikkeinen laitahyökkääjä tuo jukuriryhmään runsaasti mukanaan.

Pituus: 174cm

Paino: 82kg

Kätisyys: right

Syntynyt: 1990, Jyväskylän mlk

Sopimus: 2024

Kummiyritys: OmaSäästöpankki

Monipuolista kokemusta jukurihyökkäykseen

Nykyisin Jyväskylään kuuluvasta Palokasta lähtöisin oleva Jormakka oli ikäryhmänsä lupaavimpia pelaajia ja hän oli mukana Pohjola-Leirilläkin. Hyökkääjä teki kaikissa ikäryhmissä hyviä tehoja ja oli myös voittamassa Suomen mestaruuksia sekä U18- että U20-joukkueissa.

Ensimmäiset liigapelinsä JYPissä kaudella 2008-2009 pelannut Jormakka sai kokemusta miesten peleistä Jyväskylässä myös Mestiksessä D Teamissä. Kaudeksi 2011-2012 hyökkääjä kuitenkin vaihtoi maisemaa ja siirtyi Lahden Pelicansin riveihin.

Heti ensimmäisellä kaudellaan Jormakka pääsi aistimaan finaalitunnelmaa, kun Pelicans selvitti tiensä loppuotteluihin saakka, jossa kuitenkin taipui lopulta JYPille. Toisella Pelicans-kaudellaan Jormakka iski liigauransa ennätyspisteet 19+16=35 ja teki myös maajoukkuedebyyttinsä.

Seuraavat kaksi kautta Jormakka kiekkoili Tapparan riveissä. Molemmilla kausilla tamperelaisryhmä pääsi kamppailemaan kirkkaimmista mitaleista, mutta käteen jäi kummallakin kerralla hopea Kärppien viedessä mestaruudet.

Tapparasta tie vei KHL:ään ja Jokerien miehistöön, jossa Jormakka otti neljän kauden aikana paikkansa joukkueen luottopelaajana. KHL:ssä Jormakka on pelannut urallaan myös Vitjaz Podolskissa sekä Sibir Novosibirskissä.

Jormakalla on kokemusta maajoukkueympyröistäkin. Hän on pelannut MM-kisat alle 18-vuotiaissa, alle 20-vuotiaissa sekä A-maajoukkuetasolla. Keväällä 2014 Jormakka sai kaulaan MM-hopeaa.

Hyökkääjän sukunimi on tuttu mikkeliläisyleisölle entuudestaan, sillä hänen veljensä Tuomo pelasi Jukureissa 11 kauden ajan vuosina 2000-2011. Myös hänen toinen veljensä Kaarlo on pelannut urallaan Mestistä sekä Liigaa.