#8 MIKKO KOKKONEN

Mikkeliläisen kiekon suurlupaus Mikko Kokkonen on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta jo paljon: maailmanmestari, läpimurto liigapeleihin ja NHL-varaus. Nuoren miehen päätä ei kaukalossa huimaa ja hänestä varmasti kuullaan paljon vielä jatkossakin.

Pituus: 181cm

Paino: 90kg

Kätisyys: Left​​​​​​​​​​​​​​

Syntynyt: 2001, Mikkeli, Suomi

Sopimus: 2021

Kummiyritys: Uutta elämää

Mikkelistä NHL-kentille

Rantakylän ulkokentiltä ponnistanut Mikko Kokkonen kuuluu Jukureiden suurimpiin lahjakkuuksiin. Nuoresta pitäen ikäisiään vanhempien joukkueessa pelannut puolustaja pelasi muun muassa ensimmäiset A-nuorten ottelunsa 15-vuotiaana.

Liigassa Kokkonen debytoi sarjan historian nuorimpana pelaajana, kun hän esiintyi lokakuussa 2016 Ässiä vastaan. Tuolloin hänellä oli ikää 15 vuotta, yhdeksän kuukautta ja yksi päivä.

Kaudella 2017-2018 Kokkonen pelasi pitkälti Mestiksessä Ketterässä. Keväällä 2018 hän oli voittamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Viime kaudella Kokkonen teki todellisen läpimurtonsa Jukurien liigamiehistöön iskemällä 56 ottelussa tehot 3+16. Kesällä hän sai myös NHL-varauksen, kun Toronto Maple Leafs huusi puolustajan nimen kolmannella kierroksella.