Jukurit pelaa jo neljännen kerran vapaaehtoisen maanpuolustuksen puolesta – toivottu lumipuku on juhlakauden kuosi

Jukurit pelaa maanpuolustusteemaisen ottelun 2.12. JYPiä vastaan. Ottelu on tutun juhlava myös tänä vuonna seppelpartioineen ja soittokuntineen.

Jukurit pelaa 2.12. maanpuolustusteemaisessa ottelussa lumipukukuosisessa paidassa. Kuvassa Jukurien kapteeni Jesper Piitulainen.


Jukurit pelaa jo perinteeksi muodostuneen maanpuolustusteemaisen ottelun tänä vuonna keskiviikkona 2. joulukuuta JYPiä vastaan.
Ottelun teemana on Reserviupseerikoulu 100 vuotta. Huhtikuussa 1920 aloitettiin ensimmäinen yhtenäinen reserviupseerikurssi, ja kuluneen sadan vuoden aikana Reserviupseerikoulu on kouluttanut yli 180 000 reserviupseeria Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen reserviin.
- Reserviupseerikoulu on siten kouluttanut ja kasvattanut, sytyttänyt RUK-hengen reserviupseereihin sekä heidän reserviin siirryttyään saanut aikaan merkittävän jatkuvan suorituskykylisän suomalaiseen yhteiskuntaan, sanoo Reserviupseerikoulun johtaja evl Vesa Helminen.

Yleisötoiveena lumipuku

Ensi viikon keskiviikkona pelattavassa ottelussa Jukurit-joukkue pukee ylleen erikoispelipaidan, jonka kuosi jäljittelee Puolustusvoimien käyttämää virallista M05 lumipukua. Suomalaisille rakas ja tuttu kuosi on ollut toivottu, joten se otettiin uudelleen käyttöön nyt Jukurien 50-vuotisjuhlakaudella. Edellisen kerran Jukurijoukkue pelasi lumipukukuosissa vuonna 2017.

Ottelussa käyttävät pelipaidat ovat tulleet torstaina 26.11. myyntiin Huuto.net-verkkohuutokauppaan, ja tuotot käytetään edellisten vuosien tapaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Tapahtuman ja huutokaupan vastuullisena järjestäjänä on Suur-Savon reserviupseeripiiri.
- Maanpuolustusotteluiden huutokaupoista on tullut merkittävä tuki reserviläistoimintaan Etelä-Savossa. Tuotoilla on tuettu reserviläisten ampumatoimintaa ja vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta. Kiitos Jukureille tästä tuesta ja mahdollisuudesta onnitella satavuotista Reserviupseerikoulua osallistumalla RUK100 -ottelun järjestelyihin. Heroes pugnate, sankarit taistelkaa, olkoon ohjeena meille kaikille näinä vaikeina aikoina, toteaa Suur-Savon reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarinen.

Ottelun virallinen ohjelma alkaa ottelupäivänä 2.joulukuuta noin kello 18.15, joten yleisön toivotaan saapuvan Ikioma Areenalle hyvissä ajoin. Ottelun alkuseremonioita on hiukan muutettu edellisvuosista, jotta ne voidaan toteuttaa kaikille turvallisesti Liigan turvallisuusohjeita noudattaen.
​​​​​​​
Teemaottelun avaussanat lausuu ja perinteisen seppelpartion lähettää Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö evl Joni Volanen. Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistyksen soittokunta soittaa tutun Narvan marssin sekä joukkueiden saapuessa jäälle RUK:n kunniamarssin Sankarit taistelkaa.
- Vaikka ottelutapahtumissamme on tällä kaudella jouduttu tekemään paljon muutoksia vallitsevan tilanteen vuoksi, tästä perinteestä emme edes harkinneet luopuvamme. Haluamme olla mukana tärkeän asian edistämisessä luonnollisesti myös juhlakaudellamme, toteaa Jukurien markkinointi- ja tapahtumavastaava Kristiina Tiippana.

Jukurit–JYP keskiviikkona 2.12.2020 kello 18.30 alkaen Ikioma Areenalla. Ovet avautuvat kello 17.30, tapahtuman ohjelmallinen osuus alkaa noin kello 18.15. Ottelussa käytetyt pelipaidat ovat myynnissä Huuto.net-verkkohuutokaupassa 9.12.2020 asti.