#14 LIAM KIRK

Iso-Britannian suurin kiekkolupaus on jo voittanut urallaan MM-kisojen maalipörssin ja päässyt kokeilemaan siipiään Pohjois-Amerikassakin. Mikkelistä taiturimainen hyökkääjä tuli hakemaan vielä seuraavaa kehitysaskelta pelaajana.

Pituus: 185cm

Paino: 86kg

Kätisyys: left

Syntynyt: 2000, Maltby, Iso-Britannia

Sopimus: 2023


NHL:ään tähtäävä isobritannialainen MM-kisojen maalikuningas

Liam Kirk aloitti jääkiekkoilun Sheffieldin kaupungissa junioripeleillä eri ikäluokissa. Hän muun muassa voitti kaudella 2015-2016 U18-sarjassa maali-ja pistepörssit tehoilla 60+38. Kauden päätteeksi joukkue voitti myös sarjan mestaruuden.

Kirk teki tuolla kaudella myös ensiesiintymisen miesten sarjoissa, kun pääsi 15-vuotiaana pelaamaan Iso-Britannian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Sheffield Steeldogsin miehistössä 17 ottelun verran.

Kahdella seuraavalla kaudella Kirk pelasi jo maansa pääsarjassa Sheffield Steelersin riveissä. Kaudella 2017-2018 hän teki 52 ottelussa 16 tehopistettä.

Kesällä 2018 Kirk varattiin NHL:ään, kun Arizona Coyotes valitsi hyökkääjän seitsemännellä kierroksella. Nuori hyökkääjä osallistui samana kesänä Coyotesin kehitysleirille ja siirtyi pelaamaan myös Pohjois-Amerikkaan.

Hyökkääjä pelasi kahden kauden ajan OHL-joukkue Peterborough Petesissä, jossa teki tehokkaammalla kaudellaan 47 ottelussa 50 tehopistettä.

Koronan sekoittaman kauden 2020-2021 Kirk kiekkoili Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla sekä kotimaassaan niin ikään kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tuona keväänä hän nousi myös ison yleisön tietoisuuteen tekemällä MM-kisoissa seitsemän täysosumaa ja sijoittumalla turnauksen maalipörssin jaetulle kärkitilalle.

Keväällä 2021 brittihyökkääjä teki myös tulokassopimuksen Coyotesin kanssa ja siirtyi pelaamaan syksyllä AHL:ään. Kausi päättyi kuitenkin ennen aikojaan jo syksyllä tulleeseen polvivammaan.

Kuluvan kauden Kirk aloitti ECHL:ssä, josta siirtyi joulukuussa Jukureihin loppukaudeksi lainalle.