#9 KRISTIAN AFANASYEV

Meksikolaiset sukujuuret omistava Kristian Afanasyev on yllätysvalmis pelaaja. Raamikas hyökkääjä hakeutuu mielellään maalintekopaikkoihin, mutta osaa myös juonikkailla ratkaisuillaan järjestää niitä muille.

Pituus: 191 cm

Paino: 87 kg

Kätisyys: right

Syntynyt: 1998, Mexico City

Sopimus: 2022

Meksikolaista eksotiikkaa ja venäläistä taituruutta​​​​​​​

Kristian Afanasyevin taustat ovat jääkiekkoilijalle hieman poikkeukselliset: hyökkääjä syntyi Meksikossa vanhempiensa työskennellessä siellä. Perhe muutti kuitenkin Venäjälle Kristianin ollessa 4-vuotias. Jääkiekon pelaamisen hän aloitti Pietarissa.

Afanasyev siirtyi pelaamaan Pohjois-Amerikkaan 16-vuotiaana HPHL-juniorisarjaan. Kesällä 2015 hänet varattiin Kanadan pääjuniorisarja CHL:ään, kun QMJHL:ssä pelaava Drummondville Voltiguers valitsi hyökkääjän koko varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana.

QMJHL:ssä Afanasyev pelasi kauden 2015-2016 ja aloitti siellä myös seuraavan sesongin, mutta siirtyi kesken kauden Suomeen SaiPan A-nuoriin. SaiPassa hän teki myös liigadebyyttinsä, kun pääsi pelaamaan loppukaudesta kahdeksan liigaottelua lappeenrantalaisryhmässä.

Viimeiset kolme kautta Afanasyev kiekkoili Venäjällä MHL:ssä ja VHL:ssä. Päättyneen kauden hän lopetti kuitenkin Mestiksessä, kun siirtyi helmikuussa IPK:n riveihin. Iisalmelaisjoukkueessa hän esiintyi todella tehokkaasti, sillä 10 ottelussa syntyivät tehot 7+6=13.