Koronapassi on käytössä Jukurien kotiotteluissa toistaiseksi

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa 9.1.2022 saakka. Myös tilojen käyttö edellyttää toimia terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Päätöksen myötä Jukurit ottaa koronapassin käyttöön toistaiseksi kotiotteluihinsa.

Sivu päivitetty 26.12.2021

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa 9.1.2022 saakka. Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa.

Päätöksen myötä Jukurit ottaa koronapassin käyttöön kotiotteluihinsa toistaiseksi.

Koronapassi tarkastetaan ottelutapahtumaan saapumisen yhteydessä kaikilla sisäänkäynneillä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla.

Koronpassin käyttö Jukurien kotiotteluissa Ikioma Areenalla

  1. Saavu ottelutapahtumaan hyvissä ajoin!
  2. Varaudu näyttämään sisäänkäynnin yhteydessä koronapassi (esimerkiksi tulosteelta tai matkapuhelimen näytöltä) ja kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti riittää). Ota passi ja todistus valmiiksi esille, jotta sisäänkäynti on mahdollisimman sujuvaa. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.
  3. Liput tarkastetaan koronapassitarkastuksen jälkeen.


Mikä on koronapassi?

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:
- Koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) tai
- Testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) tai
- Todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.

Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).

Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.

Passia voidaan vaatia 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

Koronapassi on vaihtohto rajoituksille. Passi toimii terveysturvallisuustoimena silloin, kun kyseistä tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia on voimassa.

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen. Testitulostodistus on saatavilla yleensä vuorokauden kuluessa näytteen ottamisesta. Sairastamistodistus on saatavilla 11 vuorokauden kuluttua positiivisesta testistä.

Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta siitä yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai testi on tehty.

Mistä ja miten saan koronatodistuksen?
1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Lähde: Omakanta https://www.kanta.fi/koronatodistus
Lue lisää koronapassista https://stm.fi/koronapassi

Lippupiste Oy ja Jukurit ovat sitoutuneet noudattamaan viranomaisten ja tapahtumajärjestäjien ohjeistusta Koronatodistuksesta. Ostamalla lipun tapahtumaan asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan Koronatodistuksen, (ilmaisee täyden rokotekattavuuden, negatiivisen testituloksen tai vaaditun aikarajan sisällä sairastetun taudin), mikäli viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä kyseiseen tapahtumaan osallistumiseksi edellyttää. Lippupiste Oy tai tapahtumajärjestäjä ei ole velvollinen palauttamaan lipun hintaa asiakkaalle, mikäli asiakas ei pysty osoittamaan voimassa olevaa Koronatodistusta osallistuessaan tapahtumaan jossa viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä edellyttää