Piitulaisesta Jukurien juhlakauden kapteeni - Hyvärinen, Kokkonen ja Löfman varakapteeneiksi

Jukurien kauden 2020 - 2021 kapteenisto on yhdistelmä kokemusta, paikallisuutta ja kasvupotentiaalia. Valmennus painotti valinnassaan kapteeniston halua antaa kaikkensa joukkueen ja seuran eteen.

Jukurien juhlakauden 2020 - 2021 kapteenisto: Jesper Piitulainen (C), Mikko Kokkonen (A), Anssi Löfman (A) ja Ville Hyväinen (A).


Hyökkääjä Jesper Piitulainen, 29, on valittu Jukurien juhlakauden 2020–2021 kapteeniksi. Joukkueen kapteenistoa täydentävät varakapteenin A-kirjainta rinnassaan kantavat Ville Hyvärinen, Mikko Kokkonen ja Anssi Löfman.
Tällä kaudella johtonelikon valitsi joukkueen valmennus. Päävalmentaja Marko Kauppisen mukaan kaikki neljä valittua pelaajaa ovat toiminnaltaan, työmoraaliltaan ja arvoiltaan esimerkillisiä.
- Olennaista oli se, miten he toimivat arjessa, arvostavat joukkuetta ja ovat valmiita antamaan sen eteen kaikkensa.
- Piitulainen on pelaaja, jota arvostetaan joukkueessa ja joka itse aidosti ottaa vastuuta joukkueesta. Kokkosessa taas on paljon mikkeliläisyyttä ja nuoresta iästään huolimatta kokemusta. Hänelle tämä on myös mahdollisuus oppia ja kasvaa siihen rooliin, joka hänelle voi olla tarjolla tulevaisuudessa. Löfman taas on uusi joukkueessa, mutta hän on kokenut ammattimies niin pelaajan kuin tässä roolissa. Hyvärinen taas on joukkueen koppisielu. Jos jonkun on lähdettävä eturintamaan, se on hän.

”Järjen ääni kopissa”

Tänään torstaina 29-vuotissyntymäpäiviään viettävä Piitulainen sanoo ottavansa kapteenin C-kirjaimen vastaan kunniatehtävänä. Savonlinnalaislähtöinen Piitulainen on edustanut Jukureita Liigassa kaikilla viidellä kaudella, ja ollut niillä kaikilla myös joukkueen varakapteeni.
- Käytännössä rooli menneisiin vuosiin ei hirveästi muutu. Tykkään näyttää esimerkkiä jäällä, ja olla järjen ääni kopissa silloin, kun sitä vaaditaan. Erityisesti nuorille pelaajille pyrin olemaan paljon tukena ja linkkinä valmennukseen. Minulle voi olla joskus helpompi puhua kuin Makolle (päävalmentaja Marko Kauppinen) suoraan, Piitulainen sanoo.

Tutussa tehtävässä jatkaa myös Ville Hyvärinen, jolla alkaa nyt kolmas kausi varakapteenina. Hän näkee kapteeniston yhtenä tärkeimpänä tehtävänä luoda avoin ja turvallinen henki joukkueeseen.
- Joukkueeseen on luotava hyvä ilmapiiri niin, että jokainen saa olla sellainen kuin on. Silloin on kaikkien helpompi tulla töihin. Joukkueelle haluan itse painottaa avoimuutta ja rehellisyyttä.

Löfmanillekin varakapteenius on tuttu tehtävä, sillä hän on ollut samassa roolissa SaiPassa viidellä eri Liiga-kaudella. Hän sanoo olevansa kiitollinen, että uudessa joukkueessa saa hoitaa samaa luottamustehtävää.
- Kapteenistossa korostuu esimerkillisyys. Se, että asiat tehdään aina niin hyvin kuin pystyy ja autetaan tiukoissa paikoissa eteenpäin koko joukkuetta, Löfman näkee.

Kauppisen mainitsemaa mikkeliläisyyttä ja nuorta näkökulmaa tuo ensimmäistä kertaa kapteenistoon nouseva Mikko Kokkonen. 19-vuotias Kokkonen teki Liiga-debyyttinsä Jukureissa ja on seuran oma kasvatti.
- Tietenkin on suuri kunnia olla kapteenistossa. Rooli varmaan jollain tavalla kasvaa aiemmasta, mutta ihan sama Mikko olen kuin ennenkin ja samaa Mikkoa aion näyttää nyt kuin viime kaudella. Joukkueena pääasia on pitää laadusta kiinni niin jäällä kuin sen ulkopuolella.