#67 JULIUS RANTAESKOLA

Mestiksessä tehokkaasti esiintynyt hyökkääjä saapuu Jukureihin toiselle visiitille toistasataa miesten peliä kokeneempana ja haluaa varmasti ottaa nyt paikan liigakentiltä.

Pituus: 187cm

Paino: 94kg

Kätisyys: left

Syntynyt: 1993, Helsinki

Sopimus: 2020 (2021)


Mestiksen tehomies ottamassa uutta askelta uralla

Julius Rantaeskola on HIFK:n kasvatti ja pelasi siellä C-juniori-ikäisestä aina A-nuoriin saakka. Hän voitti Suomen mestaruudet sekä A-nuorissa että B-nuorissa.

Hyökkääjä siirtyi syksyllä 2013 Jukureihin kaksivuotisella sopimuksella, mutta palasi kuitenkin kesken ensimmäisen kauden pääkaupunkiseudulle Jokerien A-nuoriin. Kauden aikana hän kuitenkin pelasi myös ensimmäiset miesten ottelunsa, kun esiintyi kuudessa Mestis-ottelussa Kiekko-Vantaan riveissä.

Seuraavat neljä kautta Rantaeskola pelasikin Kiekko-Vantaassa ja nousi joukkueen kärkipelaajien joukkoon. Hän iski kaudella 2016-2017 26 maalia ja 39 tehopistettä. Kyseisen kauden päätteeksi vantaalaisryhmä sai kaulaansa hopeamitalit.

Viimeiset kaksi kautta hyökkääjä on viettänyt Pohjois-Savossa. Viime kaudella hän oli IPK:n tehokkain pistemies tehtailemalla 50 ottelussa 40 pistettä.

Kuluvaksi kaudeksi Rantaeskola nappasi koeajan kautta paikan KalPan liigamiehistöstä, mutta jäi siellä pienelle vastuulle. Mestiksessä sen sijaan tehoja syntyi edelleen, kun 17 ottelussa syntyivät tehot 4+7.