#10 JANI TUPPURAINEN

Kokenut laitahyökkääjä tietää, mitä voittaminen vaatii. Periksiantamaton taistelija johtaa joukkoja esimerkillään ja tuo ratkaisuvoimaa hyökkäyskalustoon.

Pituus: 180cm

Paino: 80kg

Kätisyys: left

Syntynyt: 1980, Oulu

Sopimus: 2022

Kummiyritys: Matrel

Pitkän tien Liigan kärkinimien joukkoon kulkenut soturi​​​​​​​

Oulussa syntynyt Tuppurainen on Muhoksen Jääklubin kasvatti, mutta siirtyi jo nuorena kiekkoilemaan Ouluun: ensin Kiekko-Kettuihin ja sieltä edelleen Kärppien junioreihin, jossa pelit jatkuivat C-juniori-ikäiseksi. Kun Tuppurainen ei mahtunut Kärppien B-nuorten joukkueeseen, lähti hän hakemaan vastuuta Kiekko-Oulun ja Laser HT:n junioreista.

Kaudeksi 1999-2000 Tuppurainen siirtyi Pohjois-Amerikkaan NAHL-juniorisarjaan, kun paikkaa Kärppien A-nuorista ei löytynyt. Kauden 2000-2001 hän aloitti Kiekko-Oulun Suomi-sarjajoukkueessa, mutta palasi vielä osaksi kautta Pohjois-Amerikkaan.

Palattuaan Suomeen syksyllä 2001 Tuppurainen siirtyi pelaamaan jälleen Kiekko-Oulun riveihin Suomi-sarjaan ja löikin siellä läpi takomalla kauden aikana 36 ottelussa 48 tehopistettä.

Vahvan Suomi-sarjakauden jälkeen Tuppurainen jatkoi matkaansa Mestikseen Kajaanin Hokin riveihin, jossa kiekkoili kolme kautta. Tuppurainen sai vyölleen myös ensimmäiset liigapelit, kun kaudella 2002-2003 esiintyi Kärppien riveissä kahdeksassa ottelussa.

Tuppuraisen liigaura käynnistyi toden teolla kaudella 2005-2006, kun hän siirtyi KalPan riveihin ja edusti kuopiolaisryhmää kolmen kauden ajan. Keväällä 2008 hyökkääjä teki myös visiitin Ruotsin pääsarjajoukkue Färjestadiin.

JYPiin Tuppurainen siirtyi kaudeksi 2008-2009 ja siitä käynnistyi yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö, johon mahtui väliin ainoastaan yksi KHL:ssä Donbass Donetskissa pelattu kausi. Muutoin Tuppurainen pysyi jyväskyläläisryhmässä kaikkiaan 12 kauden ajan ja niistä kahdeksalla kuului myös joukkueen kapteenistoon. JYPissä hän saavutti kahden Suomen mestaruuden lisäksi kolme SM-pronssia sekä kaksi Euroopan mestaruutta.