#55 FRANS TUOHIMAA

Jukuriveräjälle tulevaksi kaudeksi siirtyvä Frans Tuohimaa on kantanut ykköstorjujan viittaa Liigassa aiemminkin ja vastuuta on tiedossa mikkeliläisryhmässäkin. Kokenut torjuja on monissa liemissä keitetty, sillä hän ollut nostamassa joukkuetta SHL:ään, pelannut KHL:ssä, nähnyt Pohjois-Amerikan kentät ja viimeisimmäksi päässyt juhlimaan MM- ja olympiakultaa.

Pituus: 188cm

Paino: 87kg

Kätisyys: left

Syntynyt: 1991, Helsinki

Sopimus: 2023

Kummiyritys: Casemet

Pitkän tien kulkenut olympiavoittaja

Frans Tuohimaan kiekkoilu alkoi HIFK:n junioreissa, jossa hän pelasikin A-nuoriin saakka. Hän voitti muun muassa B- ja C-nuorissa Suomen mestaruudet.

Kaudeksi 2010-2011 Tuohimaa vaihtoi kuitenkin paikalliskilpailija Jokereiden riveihin, jossa ensimmäinen kausi sujui vielä A-nuorten joukkueessa. Toisella kaudellaan Tuohimaa sai jo vastuuta Liigankin puolella ja pelasi kaikkiaan 18 ottelua Liigaa. Vastuuta tuli myös Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen maalilla.

Kausi 2013-2014 oli Tuohimaalla muutoksia täynnä. Hän teki keväällä tulokassopimuksen hänet NHL:ään varanneeseen Edmonton Oilersiin, mutta pelasi lainasopimuksella HPK:ssa. Helmikuussa Tuohimaa siirtyi Mestis-joukkue Sportin maalille ja vielä loppukeväästä vaasalaisryhmän kauden päätyttyä matkasi Edmontoniin, jossa pelasi AHL:ssä.

Seuraavat kaudet Tuohimaalla kuluivatkin ulkomailla Oilersin organisaatiossa AHL:ään ja ECHL:ää pelaten sekä Allsvenskanissa, jossa oli nostamassa Leksandsia SHL:ään keväällä 2016.

Syksyllä 2016 Tuohimaa palasi kotimaan kentille ja vakiinnutti paikkansa Liigassa ykkösvahtina. Kolme kautta hän torjui SaiPan maalilla ja kaksi HIFK:ssa. Kaudella 2019-2020 Tuohimaa teki myös maajoukkuedebyyttinsä 28-vuotiaana.

Ennen Jukureihin siirtymistään Tuohimaa pelasi kauden KHL-joukkue Neftehimik Nizhnekamskissa. Kauden aikana hänestä tuli myös olympiavoittaja ja maailmanmestari, kun oli mukana Leijonien kultajoukkueissa.