UUTINEN: Jukureiden Roope Ranta on Mestiksen joulukuun kuukauden pelaaja!

Roope Ranta on tunnettu kypärätemppujen lisäksi keltaisista luistimennauhoista.Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukureiden hyökkääjä Roope Ranta, 27, on valittu Mestiksen joulukuun kuukauden pelaajaksi.

Jukureiden oikealta puolelta laukova tehohyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 29 ottelussa tehot 11+25=36. Joulukuussa Rannan tehotilastoon kertyi seitsemässä ottelussa tehot 8+8=16 ja plusmiinuslukema oli plus yhdeksän. Näiden tehopisteiden lisäksi Ranta iski joulukuussa kahdessa peräkkäisessä Jukureiden kotiottelussa kypärätempun, tehden neljä maalia niin Hermestä kuin SaPKoa vastaan.


Ranta on 36 tehopisteellä Mestiksen pistepörssin sijalla kaksi, joka on jaettu kärkisija. Tilastokärkenä on samoilla pisteillä Rannan kanssa Jukureiden Oula Palve tehoin 12+24=36 ja Rannan takaa sijalla kolme on niin ikään jukuriväriä, kun Teemu Henritiuspitää paikkaa tehoilla 36 (=11+25).

Kuukauden pelaajaa valittaessa Rannan kovimmat haastajat olivat kuitenkin hänen joukkuetoverinsa hyökkääjä Teemu Henritius ja puolustaja Teemu Suhonen.


– Se on hieno juttu, että minun peliesityksiin on kiinnitetty huomiota ja saan tällaisen muistamisen. Joukkueella on mennyt hyvin, ja itse olen saanut tehtyä hyvin pisteitä, Ranta kommentoi Mestiksen verkkosivulla.


– Alkukaudesta minulla oli paljon paikkoja, mutta ei mennyt vain sisään juuri mistään tilanteesta. Monissa laukaisupaikoissa toisaalta myös syöttelin, ja hyvät ketjukaverit tekivät maaleja. Sain sitten itse syöttöpisteitä, lokakuun puoliväliin asti kauden avausosumaansa odottamaan joutunut Ranta ruoti.


Lisätietoja kuukauden pelaajan valinnasta ja Rannan haastattelu kokonaisuudessaan löytyy Mestiksen verkkosivulta.