RAPORTTI: Lohipaidat uivat viikinkien verkkoon – Jukureille ensimmäinen kiinnitys

Jukurit nappasi Kiekko-Vantaasta ensimmäisen kiinnityksen. Kuva: Mikko Rahikainen
Mestiksen kauden 2015-2016 playoff-kevät alkoi vauhdikkaasti Mikkelissä ja ottelun intensiteetti oli äärimmäisen kova ottelun ensisekunneista alkaen. Ottelu päättyi Jukureiden tehokkaan kolmannen erän jälkeen maalein 5-2 (1-0, 1-2, 3-0).

Ensimmäistä erää oli pelattu 14.05, kun Jukurit iski otteluparin ensimmäisen maalin Teemu Turusen toimesta. Joonas Kalliola ja Joonas Sammalmaa tekivät päädyssä likaista työtä ja kaivoivat kiekon Turuselle, joka laittoi kumilätkän Kiekko-Vantaan maalin ylähyllylle.

- Hyvä lähtö meiltä, kohtuu laadukasta tekemistä ensimmäinen kaksikymmenminuuttinen, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.

Toiseen erään lähdettiin Jukureiden maalin komennossa, mutta Vantaa tuli erään vahvasti. Lohipaidat karvasivat ylhäältä ja Jukureiden palikat olivat hieman sekaisin. Erän puolen välin jälkeen Pekka Niemimaan ohjaus upposi Juhana Ahon selän taakse ylivoimalla ja lukemat olivat 1-1.

Ote jäi Vantaalle ja 1-2 osuma nähtiin ajassa 36.18, Nico Aaltonen laittoi kiekon verkkoon ja hiljensi kalevankankaalaisyleisön hetkeksi.

Minuutti myöhemmin soi Vantaan päässä, kun Joonas Valkonen iski lukemat 2-2:een keskeltä Oula Palven ja Teemu Suhosen esityöstä.

- Vantaa oli tosi hyvä toisessa erässä ja meni ansaitusti johtoon. Erän loppuun Valkoselta iso maali 2-2:een. Sen jälkeen vähän koottiin joukkuetta ja saatiin uudelleen juonen päästä kiinni.

Peli ratkesi viimein kolmannessa erässä, jossa viikinkiryhmä iski kolme maalia. Ylivoimalla onnistui Roope Ranta tutulta paikalta ja neljä minuuttia johto-osuman jälkeen Oula Palven laukoma kiekko pomppi Jani Kauton vartioimaan maaliin ja lukemat olivat 4-2. Jukureiden viidennen maalin viimeisteli Jaakko Turtiainen Palven esityöstä.

Jukurit vaihtoi ottelun loppuun vielä maalivahtia, kun Juhana Aho väistyi Mika Norjan tieltä.

- Kolmas erä oli ihan tyydyttävää kiekkoa. Ei se huippua ollut, tyydyttävä esitys. Tästä kasvetaan ja kehitytään, Pennanen käänsi katseet jo perjantain ottelua kohden.

Loppulukemat siis 5-2 ja Jukurit nappasi ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräsarjassa, joka jatkuu perjantaina Trio Areenalla ja lauantaina jälleen kotihallissa.