RAPORTTI: Kauden ensimmäinen vierailu Lempäälässä toi täyden pistepotin

Oula Palve viimeisteli kauden toisen kypärätemppunsa ja samalla Jukureiden kauden yhdeksännen kypärätempun. Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukurit matkasi keskiviikkona ensimmäisen kerran kuluvan kauden aikana Lempäälään LeKin vieraaksi. Vierailun tuliaisena joukkueelle täyden kolmen pisteen potti.

Jukurit ei saanut otteluun unelma-alkua, sillä kotijoukkue iski neljännellä peliminuutilla illan avausosuman. LeKin Aleksi Luhtalampi jatkoi piristyneitä otteitaan iskemällä alivoimalla lukemiksi 1-0.

Jukureiden hetki koitti ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Viikinkiryhmä iski 23 sekuntiin kaksi maalia Roope Rannan ja Oula Palven toimesta ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-2 -lukemissa.

Toisen erän alkuun Jukureiden kokoonpanoon nostettu, A-nuorista tuttu Tatu Vihavainen passitettiin jäähylle estämisestä. Ylivoimalla ex-Jukuri Miikka Männikkö iski lukemat 2-2:een ja peli oli jälleen auki.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Sami Laakso vei kotijoukkueen hieman yllättäenkin johtoon ja Jukureilla oli jälleen tekemistä kiriäkseen ottelu tasoihin.

Ajassa 32.41 Joonas Sammalmaa onnistui maalinteossa laittaen pelivälineen LeKin verkkoon Atte Mäkisen loistavasta esityöstä ja lukemat olivat 3-3.

Ottelun hahmoksi nousi lopulta kauden toisen ja samalla Jukureiden kauden yhdeksännen kypärätempun tehnyt Oula Palve. Palve onnistui viemään Jukurit alivoimalla 3-4 -johtoon toisen erän lopulla. Illan kolmannen maalinsa Mestiksen pistepörssin ja maalipörssin kärki viimeisteli kolmannen erän alussa ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu 29 sekuntia.

Lopussa LeKi yritti kiriä eroa umpeen ilman maalivahtia, mutta loppulukemat 3-6 viimeisteli kauden toisen maalinsa iskenyt puolustaja Samuli Piipponen.

– Tulos ei ihan tee oikeutta pelille, sillä LeKi vei pelin keskivaihetta. Meiltä puuttui kokoonpanosta kamppailijoita ja se näkyi otteissa, mutta (Juhana) Aho otti 3-2 -tilanteessa tärkeitä koppeja. Olen tyytyväinen Palven ketjuun ja saatuihin pisteisiin, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.