RAPORTTI: Jukurit palasi voittojen tielle

Teemu Turunen onnistui iskemään kaksi maalia Heinolassa. Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukureiden vuoden 2016 taival jatkui loppiaisena Heinolassa. Jukurit sammutti Peliittojen moottorit toisessa erässä ja taisteli voittoon maalein 3-8.

Jukurit ja Peliitat olivat ennen keskiviikon kohtaamista kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmat mittelöt oli vienyt mikkeliläisryhmä, aloittaen otteluiden maalinteon ensimmäisenä.

Kolmas kohtaaminen sai kuitenkin uudenlaista käsikirjoitusta, kun Peliitat onnistui ensimmäisenä iskemään kiekon verkkoon. Taavi Vartiainen purjehti Jukureiden maalille, josta kiekon löysi Joonas Hurri. Hurri laittoi kiekon Jukureiden maaliin ajassa 08.58 ja lukemat olivat Peliitoille 1-0.

Jukurit onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun ensimmäisessä erässä. Peliitat sai maistiaisia viikinkiryhmän tehokkaasta ylivoimasta, kun Teemu Suhonen laittoi siniviivalaukauksen Antti Rautiolan selän taakse.

Toisessa erässä Jukurit löysi jälleen vaihdelaatikostaan uuden vaihteen, kun toista erää oli ehtinyt vanheta vain 40 sekuntia. Joonas Sammalmaan ylivoimaosumaan kirjattiin syöttöpisteet Oula Palvelle ja Marko Kauppiselle.

Kolme minuuttia myöhemmin Pentti Nöyränen kurvaili maalille ja Atte Mäkinenviimeisteli 1-3 -lukemat. Tämän jälkeen vauhtiin iskettiin Teemu Turunen, joka onnistui hienon suorituksen päätteeksi laukomaan Jukureille illan neljännen maalin. Maalin syöttäjät Miro Mäkinen ja Joonas Valkonen.

Peliittojen moottorit sammuivat, eikä maalitolppien väliin vaihdettu Joonas Haraldonnistunut niitä käynnistämään hyvästä yrityksestä huolimatta.

Kotijoukkue sain pientä piristystä, kun ensimmäisen Peliitat -pelinsä pelannut Pelicans-laina Hannes Björninen iski lukemiksi 2-4.

Toisen erän lopussa Jukureiden kultakypärä Oula Palve onnistui kahdesti, ensin alivoimalla Niko Laakkosen laukomasta paluukiekosta ja tämän jälkeen Joonas Sammalmaan komeasta esityöstä.

Lukemissa 2-6 siirryttiin kolmanteen erään, joka alkoi Jukureiden onnistumisella. Teemu Turunen ohjasi Jarno Pavénin viivavedon Peliitat -maaliin kolmannen erän toisella peliminuutilla ja lukemat olivat Jukureille 2-7.

Hetkeä myöhemmin Peliittojen Hannes Björninen onnistui toistamiseen ja Versowood-areenan taululle kirjattiin lukemat 3-7.

Peliitat sai kolmannen erän loppuun vielä kavennusmahdollisuuden, kun Oula Palve komennettiin jäähyaitioon. Jukurit pelasi kuitenkin alivoimalla viisaasti ja Niko Laakkonen alusti illan viimeisen osuman, jonka iski Peliittojen verkkoon Teemu Henritius.