RAPORTTI: Jukureille kolmella pisteellä Mestiksen piste-ennätys!

Jukurit tuuletti 2-1 -osumaansa. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit ja TUTO Hockey kohtasivat ehkä viimeistä kertaa Mestiksessä. Twitterissä El Clasicoksikin verrattu ottelu päättyi Jukureille maalein 4-2 (4-1, 0-1, 0-0).

Jukurit aloitti ottelun vauhdikkaasti ja tehokkaan ensimmäisen erän energialla viikinkiryhmä vei pisteet turkulaisilta.

Ottelun avausmaali nähtiin reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Timo Hiltusen äärimmäisen tarkka veto upposi aivan maalin vasempaan reunaan TUTO-vahti Kalle Hokkasen taakse. Mestiksen piste-ennätystä jahtaava Oula Palve ja Jaakko Turtiainen kirjauttivat maaliin syöttöpisteet.

Isäntien avausosuman jälkeen peli kääntyi hieman vieraille, vaikka Jukureille tuli mahdollisuus lisätä johtoaan ylivoimalla. TUTO pelasi hyvää alivoimaa ja Jukureiden ylivoima ei tuottanut tulosta – päinvastoin. TUTOn Tuukka Pulliainen antoi Kalle Moisiolle millintarkan syötön ja Moisio tasoitti alivoimalla lukemat 1-1:een.

Illan seuraavia osumia saatiin odottaa erän viimeiselle viisiminuuttiselle, jossa Jukurit oli tehokkaimmillaan. Jukurit iski kolmeen minuuttiin kolme maalia.

Ensin onnistui Joonas Kalliola iskien Jukureiden kauden 200:nnen maalin, jonka jälkeen ylivoimalla oli Teemu Turusen vuoro. Vain 14 sekuntia Turusen osuman jälkeen hyökkääjä onnistui toistamiseen ja vei Jukurit 4-1 -johtoon näppärällä osumallaan.

Ensimmäisen erän lopulla nähtiin vielä ulosajo, kun TUTOn Kristian Tuohilammelle tuomittiin keihästämisestä 5+20.

Toisessa erässä nähtiin roppakaupalla jäähyminuutteja ja yksi maali. Ajassa 39.03 TUTO onnistui jälleen alivoimamaalin teossa. Mikko Laine ohjasi kiekon Jukureiden maaliin ja kavensi ottelun 4-2:een.

Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteisiin, mutta parannettavaakin löytyy.

- Tyytyväinen olen tänään saatuun voittoon ja alun tehokkuuteen, mutta ei TUTOn alivoimasta mitään pois, mutta ei me voida kahta alivoimamaalia antaa.

Muita osumia ottelussa ei enää nähty ja näin ollen Jukurit nappasi kolme pistettä, kirjauttaen myös samalla uuden Mestiksen piste-ennätyksen 115 pisteellään.