RAPORTTI: Jukureille kauden avausvoitto TUTOsta

Jukureiden Samuli Piipponen iski kauden avausosumansa keskiviikkona TUTOa vastaan. Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukurit on tällä kaudella voittanut kaikki Mestiksen joukkueet, kun TUTO Hockey kaatui Turussa numeroin 1-5.

Ensimmäinen erä taisteltiin tasaiseen tahtiin, vaikka Jukurit pääsi kolme kertaa ylivoimalle ja muutama loistava maalipaikkakin nähtiin.

Jukureiden neljäs ylivoima nähtiin toisen erän alussa, mutta tehokkaasta ylivoimapelistä tunnettu viikinkiryhmä ei onnistunut maalinteossa. Illan avausosumaa saatiin odottaa toisen erän viidennelle peliminuutille asti. Teemu Henritius oli jätetty TUTOn maalille aivan yksin ja hyökkääjällä oli helppo tehtävä ujuttaa kiekko ohi TUTO-vahti Kristian Järvisen.

Jukureiden toisessa osumassa oli mukana hieman tuuria, kun Jarno Pavénin veto pomppi TUTO-maaliin ja lukemat olivat 0-2.

Ajassa 37.14 Mikko Laineen rystyveto upposi puolestaan Jukuri-vahti Mika Norjan selän taakse ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 1-2.

Jukureiden hyvää tuuria nähtiin myös kolmannessa erässä, kun maalin kulmalta Joonas Kalliolan veto pomppi TUTOn pelaajasta maaliin ja lukemat ylivoimalla 1-3. Vain puoli minuuttia myöhemmin TUTO oli yllätetty jo neljännen kerran, kun Oula Palve ohjasi Jarno Pavénin viivavedon maaliin.

Illan viimeisen maalin ja kauden ensimmäisen maalinsa iski Samuli Piipponen.

- Erittäin kova peli ja kova haaste pelinopeuden suhteen. TUTO pelaa laadukasta jääkiekkoa. Olen tyytyväinen meidän alivoimapelaamiseen ja TUTOn hyvä alivoima siten taas sotki meidän ylivoimapelaamisen. Tänään 300:nnen Mestiksen runkosarjaottelun pelannut Teemu Suhonen oli todella hyvä tänään, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen tiivisti ottelun kulun.

Jukurit – TUTO Hockey päättyi lukemiin 1-5 ja Jukurit pelaa seuraavan kerran perjantaina kotonaan, kun KeuPa HT vierailee Mikkelissä klo 18.30.