RAPORTTI: Jukureiden tehokas kolmas erä katkaisi Hokin niskan – Rannalle kauden kolmas kypärätemppu

Teemu Henritius tehoili perjantaina kahden syöttöpisteen verran. Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukurit onnistui pääsemään Hokin niskan päälle kolmannen erän alussa ja katkaisi niskan lopullisesti3-1 -maalillaan, luistellen voittoon lukemin 5-1.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta odottelevaa peliä ja maalihanojen aukeamista saatiin odottaa toiseen erään asti.

Hokki aloitti maalinteon ja joukkueensa illan ainokaisen iski kultakypärä Niklas Näppi, joka laukoi B-pisteen päältä kiekon Jukureiden verkkoon.

12 minuuttia myöhemmin Mestiksen joulukuun kuukauden pelaajaksi valittu Roope Ranta laittoi pomppukiekon Hokin maalilla torjuneen Antti Lehtosen taakse.

Toisen erän loppu päättyi Jukureiden osalta jäähyilyyn, kun Ilkka Vaarasuo otti kampitusjäähyn erän loppuun ja Ranta passitettiin käytöskympille epäurheilijamaisesta käytöksestä kolmannen erän alkuun.

– Ensimmäiset kaksi erää Hokki puolusti hyvin ja me olimme niissä hieman huolimattomia kiekon kanssa ja tietty päättäväisyys puuttui, Jukureiden penkin päähän palannut, Nuorten Leijonien kanssa maailmanmestaruuden voittanut Antti Pennanen kertasi ottelutapahtumia.

Miltei 3000-päinen yleisö sai todistaa kotijoukkueen hienoa johtomaalia, kun Oula Palve kikkaili kiekon vieraiden verkkoon 46 peliminuutin jälkeen Atte Mäkisen syötöstä. Neljä minuuttia myöhemmin Hokki joutui jälleen pettymään, kun ylivoimalla Timo Hiltusen napakka laukaus upposi Hokin maalin etu-ylänurkkaan ja lukemat olivat 3-1.

Tämän jälkeen Hokki jäähyili ja Jukureiden Miro Mäkinen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta ei aivan onnistunut nostamaan kiekkoa Lehtosen patjan yli.

Kymmenminuuttisen jäähyaitiossa kärsinyt Ranta pääsi vauhtiin miltei hei jäähyltä päästyään. Kahden miehen ylivoimalla Ranta osui 4-1:een ja kaksi minuuttia myöhemmin Ranta viimeisteli illan viimeisen osuman Teemu Turusen upeasta esityöstä ja samalla jo kauden kolmannen kypärätemppunsa.

Hokki ei saanut kolmannessa erässä rakennettua järkeviä hyökkäyksiä ja maalein 5-1 pisteet jäävät Mikkeliin. Jukureiden ja Hokin välinen piste-ero on nyt 10 pistettä ja Hokilla yksi ottelu vähemmän pelattuna.