ENNAKKO: Vuoden ensimmäinen ottelu Lohipaitoja vastaan

Vuosi käyntiin Kiekko-Vantaata vastaan sunnuntaina.Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukureiden vuoden ensimmäinen ottelu mitellään sunnuntaina vieraissa Kiekko-Vantaata vastaan, kun vantaalaisryhmä pääsee testaamaan Jukureiden iskukykyä.

Jukurit aloittaa uuden vuoden koitokset sarjan piikkipaikalta, taskussaan 15 ottelun mittainen voittoputki. Jukurit on jäänyt kokonaan ilman pisteitä viimeksi lokakuussa, jolloin se hävisi juuri lohipaidoille vieraissa maalein 5-2. Jukureiden pisteputki on siis 22 ottelun mittainen.


Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa. K-Vantaa voitti ensimmäisen kohtaamisen Vantaalla, mutta viikinkiryhmä oli perempi kotihallissaan marraskuun alussa 7-2 ja joulukuussa Jukurit voitti kotiyleisönsä edessä numeroin 4-3.


Kiekko-Vantaa pitää sarjataulukossa sijaa neljä ja ryhmä on voittanut kolme edellistä pelaamaansa otteluaan, kun joukkue on vienyt pisteet kahdesti LeKiltä ja kerran KeuPa HT:lta.


Juuri vuodenvaihteen kynnyksellä Kiekko-Vantaa tiedotti vahvistuvansa puolustaja Juha Tarkkasella, joka palaa seuraan KeuPa HT -visiittinsä jälkeen. Kiekko-Vantaan kokoonpanosta on sen sijaan todennäköisesti pois Nico Friman, joka on Espoon Bluesin vahvuudessa lainasopimuksella.


Nippelitieto:


Jukurit on voittanut Kiekko-Vantaan kahdesti myös aloitustilastoissa. Kauden toisen kohtaamisen aloitusvoitot menivät Jukureille prosenteissa 53.23 % - 46.77 % ja kolmannessa kohtaamisessa mikkeliläisryhmä vei aloitukset 62.96 % - 37.04 %.


Seuraa häntä:


Jukurit #5 Samuli Piipponen
Jukureiden luottopuolustaja, joka on pelannut tasaisen laadukkaasti kuluvan kauden. Piipponen on kehittänyt kiekollista peliään kuluvalla kaudella ja on nähty jäällä Marko Kauppisen pakkiparina. Piipposen taitoa on nähty eniten puolustuspäässä ja hyökkäyksessä tehot ovat 0+3=3.


Kiekko-Vantaa #26 Juha Tarkkanen
Tarkkanen siirtyi juuri ennen vuodenvaihdetta takaisin vantaalaisryhmän riveihin. Puolustaja pelasi alkukauden KeuPa HT:ssa ja teki 27 ottelussa tehot 2+9=11. Lohipaidoissa Tarkkanen on pelannut yhden ottelun.


Kiekko-Vantaa – Jukurit sunnuntaina klo 17.00 Vantaan Trio Areenalla. Ottelu on Mikkelissä nähtävillä ravintola Päämajassa ja ottelun näyttää myös Elisan Fanseat -palvelu.