ENNAKKO: Puolivälieräsarjan ennakko – Jukurit - Kiekko-Vantaa

Jukurit kohtaa puolivälierässä Kiekko-Vantaan. Kuva: Mikko Rahikainen
Mestiksen puolivälierät alkavat keskiviikkona. Runkosarjan voittanut Jukurit kohtaa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Kiekko-Vantaan puolivälierissä.

Mestiksen pudotuspelit pelataan paras seitsemällä järjestelmällä ja kevään kuumimpien matsien aloitus nähdään kaikkien otteluparien osalta keskiviikkona. Pudotuspelien pelipäivinä ovat keskiviikko, perjantai, lauantai ja maanantai.

Jukurit pääsee aloittamaan puolivälieräsarjan lohipaitoja vastaan kotihallissa. Kiekko-Vantaa on Jukureille haasteellinen vastustaja tilastojen valossa, sillä Vantaan Trio Areena on paikka, jossa Jukurit ei ole onnistunut vielä Vantaata voittamaan kertaakaan kuluvan kauden aikana. Joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa – kaksi Vantaalla ja kaksi Mikkelissä. Molemmat ovat voittaneet kotona pelatut ottelut.

Jukureiden alkukauden tahmeus on historiaa ja viikinkilaiva on kääntänyt nokkansa uusiin aaltoihin. Jukurit voitti runkosarjan piste-ennätyksellä (118 pistettä) ja Jukureiden kultaista kypärää kantanut Oula Palve sivuaa pistetilastollaan Tero Forsselin piste-ennätystä ja voitti tehoin 32+39=71 Mestiksen pistepörssin

- Runkosarjan lopputulos on hyvä ja olemme pitkäjänteisesti pystyneet tekemään hyvää työtä. Koko ajan ollaan menty kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Yksi kauden teemoista on ollut pelaajien kehittyminen, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen tiivisti Jukureiden kauden playoffien alla.

Kiekko-Vantaan kausi on ollut ailahtelevainen ja joukkue voitti viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi, joten nähtäväksi jää, millaiseen lentoon lohipaitojen peli pudotuspeleissä lähtee.

Jukurit hakee seitsemättä mestaruuttaan, mutta ennen sitä on matkaa tallattavana. Ottelu kerrallaan viikinkiryhmä taistelee nyt Kiekko-Vantaata vastaan. Jukureiden tilillä on nyt siis kuusi mestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssi.


Joukkueiden runkosarjakohtaamiset:

Kiekko-Vantaa – Jukurit 5-1 (1-0, 3-1, 1-1)
Jukurit – Kiekko-Vantaa 7-2 (3-0, 1-1, 3-1)
Jukurit – Kiekko-Vantaa 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)
Kiekko-Vantaa – Jukurit 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)


Nippelitieto:

Jukurit ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet pudotuspeleissä yhteensä neljä kertaa ja kaikki pudotuspelikohtaamiset on vienyt viikinkiryhmä.


Seuraa heitä:

Jukureiden parhaat pistemiehet:

1. Oula Palve 32+39=71
(Mestiksen pistepörssin ykkönen ja maalikuningas)

2. Roope Ranta 23+38=61
(pistepörssin kakkonen)

3. Teemu Henritius 17+37=54
(pistepörssin kolmonen)

K-Vantaan parhaat pistemiehet:

1. Joel Lehtinen 14+18=32
(oma piste-ennätys)

2. Nico Friman 14+15=29
(tulokkaiden pistepörssin kakkonen)

3. Jere Laine 14+13=27
(oma piste-ennätys)


1. puolivälieräottelu Jukurit – Kiekko-Vantaa keskiviikkona 16.3.2016 klo 18.30! Hanki lippusi etukäteen kevään kuumimpiin matseihin ja vältä jonotus – liput saat suoraan täältä!