ENNAKKO: Jukureiden vierasputkelle startti Kokkolasta

Jukurit kohtaa lauantaina Kokkolan Hermeksen vieraissa kotiotteluputken jälkeen. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden kuuden kotiottelun putki päättyi keskiviikkona Jokipoikia vastaan kotihallissa. Nyt viikinkilauma suuntaa viiden ottelun mittaiselle vierasotteluputkelle ja ensimmäinen pysäkki on Kokkolassa lauantaina.

Jukurit viipottaa parhaillaan 12 ottelun mittaisessa voittoputkessa, vaikka keskiviikkona joukkueen otteet eivät täysin tyydyttäneet joukkueen valmennusporrasta. Jokipojat onnistui keskiviikkona kaivamaan kirin päälle vielä kolmannessa erässä, mutta Jukureiden etumatka kesti hieman huolimattomasta viimeisen erän pelaamisesta huolimatta.

Jukurit huilasi perjantaina, kun taas Hermes vieraili KeuPa HT:n vieraana Keuruulla. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 8-1. Hermes myös tiedotti perjantaina, että lainaa Liigasta KooKoolta maalivahti Tomi Raution loppukaudeksi, kun Hermeksen oma maalivahti Joonas Kuusela on pois kaukalosta kevääseen asti.

Jukurit ja Hermes ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa. Lokakuun alussa kokkolalaisryhmä kävi hakemassa pisteet Jukureilta numeroin 2-4, mutta kaksi jälkimmäistä ottelua on päättynyt viikinkiryhmän juhliin 1-4 ja 8-3.

Nippelitieto:

Keskiviikon ottelussa Jokipoikia vastaan rikkoutui Jukureiden yhden kauden maaliennätys, sillä Oula Palve iski kaksi maalia ja nousi tilaston kärkeen. Samalla Jukureiden kultakypärä on Mestiksessä kahdeksas pelaaja, joka on yltänyt 60 tehopisteeseen yhden runkosarjan aikana.

Seuraa häntä:

Jukurit #29 Teemu Turunen

Väläyttelee ajoittain taitojaan kaukalossa. Hyvää suorittamista, mutta täyden kympin peli puuttuu vielä tältä kaudelta. Joko nyt Teemu saadaan liekkeihin? Jukureiden hyökkäyspään taituri yritti keskiviikkona Jokipoikia vastaan Mikael Granlund -ilmaveiviä. 20-vuotias Turunen on tehnyt tällä kaudella tehot 13+19=32.

Hermes #24 Janne Kivilahti

Joukkueensa kultakypärä, joka on iskenyt tällä kaudella tehoja 42 ottelussa 13+21=34. 23-vuotias toista kauttaan Hermeksessä pelaava hyökkääjä on osoittanut katsojille peliaikansa merkityksen joukkueelle.