TIEDOTE: Antti Pennanen Nuorten Leijonien apuvalmentajaksi

Jukureiden valmentaja Antti Pennanen, 36, liittyy mukaan Nuorten Leijonien valmennustiimiin.

Antti Pennanen nähdään jatkossa myös Nuorten Leijonien valmennustiimissä.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden valmentaja Antti Pennanen, 36, liittyy mukaan Nuorten Leijonien valmennustiimiin.

Valmennuspesti alkaa heti ja jatkuu Helsingissä vuoden vaihteessa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoihin asti. Pennanen korvaa Nuorten Leijonien valmennustiimissä KHL-seura Barys Astanaan siirtyvän Raimo Helmisen. Päävalmentaja Jukka Jalosen ja Pennasen lisäksi Nuorten Leijonien valmentajina toimivat Timo Lehkonen ja Janne Mälkiä sekä maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

- Olin hyvin otettu, kun Jukka soitti ja pyysi mukaan. Maajoukkue on kunnia-asia ja tulen tekemään kaikkeni, jotta pelaajat kehittyisivät ja menestyisivät. Haluan myös kiittää perhettä ja Jukureita, ennen kaikkea Jukka Toivakkaa ja Tommi Kerttulaa tästä mahdollisuudesta, Pennanen kommentoi tuoretta nimitystään.

Maajoukkueen leiritykset ja ottelut ajoittuvat pääosin maajoukkuetauoille, joten Pennanen joutuu jättämään vain kolme ottelua sivuun Jukureiden penkin takana. Nämä ottelut ajoittuvat joulukuulle, jolloin alle 20-vuotiaiden MM-kisat järjestetään. Pennasen poissa ollessa Jukureiden valmennuksesta huolehtivat Timo Turunen ja Juha Lehtola.

- Uskon, että kokemukset erittäin kovatasoisista kansainvälisistä peleistä ja maailman huippupelaajien näkeminen läheltä tuovat lisäarvoa myös Jukureiden valmennukseen.

Ensimmäisen kerran Pennanen on mukana nuorten maajoukkueessa heinä-elokuun vaihteessa, jolloin Nuoret Leijonat leireilee Vierumäellä ja pelaa kansainvälisen turnauksen Lake Placidissa USA:ssa. Ikäluokan MM-kisat pelataan 26.12.2015–5.1.2016 Helsingissä.