Organisaation uudistus

Mikkelin Jukurit kehittää toimintaansa kohden SM-liigaa.Seura on avannut uuden toimenkuvan ja on kiinnittänyt kolmivuotisella sopimuksella urheilujohtajakseen Tommi Kerttulan ja joukkueenjohtahaksi Mikko Hakkaraisen.

Kuva: Petri Lyytikäinen

Mikkelin Jukurit kehittää toimintaansa kohden SM-liigaa. Seura on avannut uuden toimenkuvan ja on kiinnittänyt kolmivuotisella sopimuksella urheilujohtajakseen Tommi Kerttulan (38 v.) Kerttula toimi viime kaudella seuran pelaajakoordinaattorina.

- Tämä on taas yksi satsaus lisää resurssien vahvistamiseksi ja liigakelpoisen organisaation rakentamiseksi, kertoo Jukurit HC Oy:n puheenjohtaja Jukka Toivakka.

Urheilujohtaja tulee toimimaan koko urheiluyksikön esimiehenä toteuttaen hallituksen hyväksymää strategiaa. Urheilujohtajan vastuulla tulee olemaan muun muassa rekrytoinnit, seurayhteisön- sekä viestinnänkehittäminen.

- Haluan kiittää seuran omistajia ja hallitusta luottamuksesta. Suomalainen urheilukenttä elää murroksen aikaa ja läpikäymme parhaillaan muutosta sekä rakenteellisesti että urheilullisesti. Murros on aina iso mahdollisuus sekä yksilöille että yhteisölle, muotoilee Tommi Kerttula sopimustaan.

- Olen saanut nyt reilun vuoden verran tutustua mikkeliläiseen kiekkoyhteisöön ja olosuhteisiin. Viime kausi oli monilla tasoilla hyvä. Jukureissa monet tausta-asiat on hoidettu kunnolla. Valmennusosaaminen ja kokemus sekä uudistunut halli ei kalpene liigaseurojen rinnalla, tuore urheilujohtaja jatkaa.

Kerttulalla on yli kymmenen vuoden kokemus suomalaisesta ja eurooppalaisesta jääkiekosta. Hän on toiminut scouting- ja rekrytointitehtävissä SM-liigassa Pelicansissa ja KalPassa sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuseurojen kanssa Skandinaviassa ja  Euroopassa.

Hakkarainen joukkueenjohtajaksi

Mestarijoukkueen kapteeni Mikko Hakkarainen (36.v) päätti viime keväänä ansiokkaan pelaajauransa. Hakkarainen voitti urallaan Suomen mestaruuden lisäksi neljä Mestiksen mestaruutta. SM-liigassa Hakkarainen pelasi 263 ottelua KalPan, SaiPan ja JYP:n paidassa. Hakkarainen oli nostamassa Jukureita aikoinaan Mestikseen ja pelasi kymmenen kauden aikana 426 ottelua seuran riveissä.

- Mikko Hakkarainen tulee pieneltä kiekkopaikkakunnalta Iisalmelta. Tinkimätön asenne ja sitkeys veivät hänet pelaajana aina kansalliselle huipulle asti. Tällaista kokemusta Jukureiden yhteisössä ei ole liikaa. Hän on hyvä roolimalli niin edustusjoukkueen kuin juniorijoukkueiden pelaajille, kuvailee Kerttula uutta työkaveriaan.

- Jukurit on ollut iso osa minun elämää ja on hienoa, että saa jatkaa tässä yhteisössä uusien haasteiden parissa, kommentoi puolestaan Hakkarainen.

Molempien henkilöiden sopimus astuu voimaan heti. Toivakan mukaan uusien toimenkuvien myötä on tarkoitus selkiyttää entisestään organisaatiomallia sekä käyttää yhä enemmän eri henkilöiden osaamista ja kokemusta seuran eduksi.