Liigalisenssijärjestelmä osoitti toimivuutensa

Mikkelin Jukurit onnittelee Kouvolan KooKoota Liigapaikasta. Seuran puheenjohtajan Jukka Toivakan mielestä päätös osoittaa että vuosi sitten Jääkiekkoliiton ja SM-Liigan välillä solmittu liigalisenssijärjestelmä toimii.

Mikkelin Jukurit onnittelee Kouvolan KooKoota liigapaikasta. Seuran puheenjohtajan Jukka Toivakan mielestä päätös osoittaa että vuosi sitten Jääkiekkoliiton ja SM-Liigan välillä solmittu liigalisenssijärjestelmä toimii.

- Päätös on tärkeä Mestiksen kiinnostavuuden takia, koska myös tämän kauden mestarilla on mahdollisuus nousta Liigaan. Tänä keväänä pelataan jälleen siis Mestiksen mestaruudesta ja liigapaikasta, toteaa Jukka Toivakka.

- Nyt mennään myös urheilullisuus edellä koska lisenssiä voi hakea vain Mestiksen mestari. Lisenssijärjestelmä ja liiganousun välivuosi varmistavat sen että liigaan ei nousta keskeneräisellä valmistautumisella, vaan nousevalle seuralle varmistetaan riittävä aika rakentaa toimintansa liigatasolle, jatkaa Toivakka.

Mikkelin Jukurien tavoite on pelata Liigassa tulevina vuosina. Seuraava mahdollisuus varmistaa liiganousu on siis tällä kaudella. Liiganousu vaatii laadukasta toimintaa kaikilla osa-alueilla; urheilu, juniorityö, organisaation ammattitaito ja seuran talous, katsojamäärät, yhteistyökumppanit, kaupungin toiminta sekä olosuhteet. Liigaan nousu vaatii koko seutukunnan yhteistä tahtotilaa ja toimintaa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

- Olemme monessa asiassa KooKoota edellä ja joissakin asioissa hieman perässä. Työtä tehdään molemmilla paikkakunnilla koko ajan liigakelpoisuuden saavuttamiseksi ja tämän päiväinen päätös osoitti sen että myös Mikkelillä on mahdollisuus saavuttaa paikka Liigassa. Toivon että se on kaikkien meidän yhteinen unelma ja että myös yhdessä sen saavutamme, toteaa Jukurien puheenjohtaja Toivakka.