UUTINEN: Jukurit sopimuksiin kuuden pelaajan kanssa

Mestiksen hallitseva mestari Mikkelin Jukurit on tehnyt jatkosopimukset kolmen hyökkääjän ja kahden puolustajan kanssa. Lisäksi uutena puolustajana joukkueen mukaan liittyy SaPKo-kasvatti Sami Jekunen (20).

- Sami oli SaPKon kovin kehittyjä viime kaudella. Hän halusi ottaa tämän haasteen vastaan ja tietää, että Jukureiden vaativassa ympäristössä ja laadukkaassa valmennuksessa on mahdollisuus kehittyä seuraavalle tasolle, kommentoi urheilujohtaja Tommi Kerttula.

- Hänellä on liikkuminen ja kiekon taidot kunnossa sekä rohkeus pelata. Siihen päälle aletaan rakentaa nyt fyysistä puolta. Meillä on käsitys Samista persoonana ja luonteessa on paljon tähän lajiin soveltuvia piirteitä, jatkaa Kerttula.

Kahden Mestis- ja yhden Liigamestaruuden mies Ilkka Vaarasuo (32) jatkaa joukkueessa, kuten puolustajaparinsa Jarno Pavén (21). Tasan 600 Liiga- ja Mestis-ottelua pelannut Vaarasuo oli Mestiksen tehopörssin kärkinimiä runkosarja- ja pudotuspelit yhteenlaskettuna (+23). Pavén puolestaan oli tulokaspuolustajien pistepörssin ykkönen tehden 49 runkosarjaottelussa tehot 4+13 (+8) ja 12 pudotuspeliottelussa tehot 1+2 (+7).

Kauden aikana Jokereista Jukureiden sopimuspelaajaksi siirtynyt Teemu Turunen (19) pelasi hyvän tulokaskauden miesten tasolla. Hyökkääjä teki runkosarjan 51 ottelussa tehopisteet 11+14 (+14).

- Teemu oli vuosi sitten vielä junioripelaaja, mutta kehittyi määrätietoisin askelin kauden aikana. Hän teki valtavan määrän töitä kehittymisen eteen ja pelasi joulukuussa sillä tasolla, että olisi voinut olla nuorten MM-kisamiehistössä. Työ hänen kohdalla jatkuu varmasti, kommentoi Kerttula.

Kahdella peräkkäisellä Mestis-kaudella 20 maalia iskenyt Timo Hiltunen (22) ja oma kasvatti Erno Ripatti (19) jatkavat Jukureiden hyökkäyksessä.

- Timolla on ominaisuuksia, jotka voivat viedä hänet pitkälle. Tilannenopeus, laukaus ja kiekolliset taidot muutenkin ovat korkealla tasolla. Hän tiedostaa itse kehityskohteet ja on valmis paneutumaan niihin.

- Erno osoitti syyskaudella, että kun pääsee pelissä ytimeen, se on ihan Mestis-tason pelaamista. Kevät kausi meni armeijassa, mutta ensi kaudeksi vaatimustaso hänen kohdalla nousee. Juniorista on kuoriuduttava mies, kertoo Kerttula.

Aiemmin Jukurit on julkaissut Mestiksen tehopelaajan ja pistepörssin kakkosen Oula Palven sekä Suomen pisimmän ottelun ratkaisseen Joonas Kalliolan jatkosopimukset. Pentti Nöyräsen kaksivuotisesta sopimuksesta käynnistyy toinen vuosi.


Sopimustilanne 15.5.2015:

Hyökkääjät:
Oula Palve
Joonas Kalliola
Timo Hiltunen
Teemu Turunen
Erno Ripatti
Pentti Nöyränen

Puolustajat:
Ilkka Vaarasuo
Jarno Pavén
Sami Jekunen

Lisätietoja:
Tommi Kerttula
044 270 0111
Urheilujohtaja
Jukurit HC Oy