UUTINEN: Jukureiden kausi käyntiin ensimmäisellä jääharjoituksella

Mestiskausi 2015–2016 alkaa olla jo lähellä, sillä pelaajat palasivat omatoimiselta jaksolta ja starttasivat valmistautumisen uuteen kauteen.

Joukkue kokoontui sinikeltaisissa varusteissa keskiympyrään.
Kuva: Jukurit

Mestiskausi 2015–2016 alkaa olla jo lähellä, sillä pelaajat palasivat omatoimiselta jaksolta ja starttasivat valmistautumisen uuteen kauteen.

Jukureiden kausi starttasi jo viime viikolla pelaajien kuntotesteillä ja maanantaiaamuna ohjelmassa oli ensimmäinen yhteinen jääharjoitus. Monet pelaajat sitoivat aamutuimaan luistimen narut tiukkaan kiinni ja suuntasivat kaukaloon. Kalevankankaan jää mainoksineen on jo valmis tulevaa kautta varten.

Aamujäällä nähtiin iloisia kasvoja – totista tekemistä unohtamatta. Jäällä luistimet jalassa olivat myös valmentaja Timo Turunen ja valmentaja-joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen. Päävalmentaja Antti Pennanen on nuorten U20 -maajoukkueen kanssa Lake Placidissa ja näin ollen ei ollut mukana ensimmäisessä jääharjoituksessa.

- Hyvillä fiiliksillä ensimmäisen jääharjoituksen jälkeen. Nyt me tutustutaan toisiimme ja haetaan yhteisiä kokemuksia. Kaikki haluavat näyttää osaamistaan sekä toisilleen että valmentajille. Uudet pelaajat opettelee talon tavoille ja siinä sivussa käydään sitten pelillisiä asioita läpi. Näkee, että vasta ensimmäinen jää takana, mutta positiiviselta näyttää kokonaisuudessaan. Raikas tunnelma on ja kovaa mennään, luistin liikkuu kaikilta hyvin. Mutta hyvin alussa ollaan vielä, tästä se matka vasta alkaa, Hakkarainen kommentoi aamujään jälkeen.

Myös pelaajien kokemus ensimmäisestä yhteisestä aamujäästä oli positiivinen, sillä vauhtia riitti ja hymy näkyi kaikkien pelaajien kasvoilla. Myös Joonas Kalliola oli innoissaan ensimmäisestä jääharjoituksesta.

- Olihan se alku taas pitkästä aikaa vähän hakemista, mutta hienoa päästä jälleen jäälle ja ennen kaikkea porukalla treenaamaan, Kalliola hehkutti.

Ennen kauden alkua Jukurit kuitenkin pelaa muutamia harjoitusotteluita. Joukkueen ensiesiintyminen nähdään Hämeenlinnassa 13.–14.8. SSAB-turnauksessa, jossa joukkue kohtaa Kärpät ja HPK:n. Kaikkien harjoitusotteluiden ajankohdat löydät täältä.