UUTINEN: 943:n liigapelin puolustaja Jukureihin

Jukurit on tehnyt sopimuksen puolustaja Marko Kauppisen (36) kanssa. Mikkeliläislähtöinen pelaaja palaa 19 vuoden jälkeen kasvattajaseuraansa. Kauppinen siirtyy Jukureihin JYP:stä.

Marko Kauppinen ja Roope Ranta vahvistavat tulevalla kaudella Jukurijoukkuetta. Kuva: Jukurit

Jukurit on tehnyt sopimuksen puolustaja Marko Kauppisen (36) kanssa. Mikkeliläislähtöinen pelaaja palaa 19 vuoden jälkeen kasvattajaseuraansa. Kauppinen siirtyy Jukureihin JYP:stä.

Kauppinen on pelannut urallaan 822 Liigan runkosarjaottelua (88+196) ja 121 pudotuspeliottelua (15+34). Seuroina ovat olleet JYP, Jokerit, TPS, Tappara ja KalPa. Puolustajalla on kokemusta myös Ruotsin pääsarjasta 69 ottelun verran (AIK, Mora ja Modo). A-maaotteluita Kauppinen on pelannut 30. 

- Olemme keskustelleet avoimin kortein kohta puolitoista vuotta ja onneksi saimme asiat nyt lopullisesti pakettiin. Sopimus sisältää pelaamisen sekä Mestiksessä että Liigassa, kommentoi urheilujohtaja Tommi Kerttula.

- Markon merkitys on monella tapaa iso niin yhteisöllisesti kuin uskottavuuden kautta, mutta ennen kaikkea ajattelen, että saimme erinomaisen liigatason kiekollisen puolustajan ja johtavan pelaajan nuorelle joukkueellemme, jatkaa Kerttula.

Hyökkääjä Roope Ranta (27) liittyy myös vahvistamaan joukkuetta. Tehohyökkääjä on pelannut urallaan 238 Mestis-ottelua, joissa on syntyneet tehopisteet 84+129. Liigakokemusta Rannalla on 78 ottelun (12+14) verran Espoon Bluesin riveistä.

- Saimme laatupelaajan. Roopen taitotaso, liike ja tehokkuus riittävät liigatasolle. Keskustelimme lähinnä, miten pelaaja voisi Jukureissa kehittää niitä osa-alueita, joista liigapelaaminen on jäänyt kiinni. Tiedämme, miten voimme auttaa Roopea ja pelaaja on valmis katsomaan omat korttinsa loppuun asti, kommentoi Kerttula.

Lisäksi Jukurit on solminut sopimuksen maalivahti Juhana Ahon (21) kanssa. Aho siirtyy Jukureihin JYP-Akatemiasta. Isokokoinen voimahyökkääjä Eljas Suoknuuti (21) hakee puolestaan paikkaa joukkueesta koesopimuksella. Suoknuuti pelasi viime kaudella Heinolan Peliitoissa.

Sopimuspelaajat 12.8.2015

Hyökkääjät:
Teemu Henritius
Timo Hiltunen
Joonas Kalliola
Niko Laakkonen
Atte Mäkinen
Miro Mäkinen
Pentti Nöyränen
Oula Palve
Roope Ranta
Erno Ripatti
Joonas Sammalmaa
Eljas Suoknuuti
Teemu Turunen
Tatu Vihavainen (Ajr)

Puolustajat:
Sami Jekunen
Marko Kauppinen
Jarno Pavén
Samuli Piipponen
Teemu Suhonen
Ilkka Vaarasuo
Vilho Virmavirta

Maalivahdit:
Juhana Aho

Lisätietoja:
Tommi Kerttula
044 270 0111
Urheilujohtaja
Jukurit HC Oy