Taitopelaaja Turunen ensimmäistä kertaa miesten tasolla

Jukureissa nähdään alkavalla kaudella nuorta väriä, kun 18-vuotias Teemu Turunen pukee jukuripaidan ylleen.

Teemu Turunen ToriSport -tapahtuman jälkeen.

Jukurit kaappasi joukkueeseensa nuoren lupauksen, kun 18-vuotias Teemu Turunen siirtyi Mikkeliin kesän siirtomarkkinoilla. Taitopelaaja pakkasikin tavaransa ja lähti ensimmäistä kertaa pois Helsingistä.

Viimekaudella Teemu Turunen iski A-junioreiden SM-Liigassa 48 ottelussa tehopisteet 18+34=54. Jokereiden kasvatti toteaakin vaatimattomasti, että aina löytyy parannettavaa.

- Ihan hyvin meni, pitää olla tyytyväinen, mutta kyllä aina voi mennä paremmin. Tykkään pelata kiekolla ja hyökkäyspäässä on ne mun vahvuuteni.

Turunen valittiin pikkuleijonien joukkueeseen perinteiseen harjoitusturnaukseen Lake Placidiin ja siitä jäikin laitahyökkääjänä pelaavalle Turuselle hyvä maku.

- Se oli todella hyvä kokemus. Kansainväliset pelit ovat aina kovia pelejä ja innolla menin pelaamaan.

Tavoitteena päästä pelaamaan paljon

Lainasopimuksella Jukureihin siirtynyt Turunen on innoissaan mahdollisuudesta pelata jukuripaidassa miesten pelejä. "Teme" haluaakin mennä urallaan eteenpäin ja päästä hyvin mukaan miesten peleihin.

- Innolla tulen tänne. Tietysti on se silleen vähän hankala paikka, kun kaverit jäivät Helsinkiin ja täällä on uudet jätkät ympärillä. Jääkiekko on se mun juttu, ja haluan siinä mennä eteenpäin. Ei ollut kahta sanaa, kun täältä oltiin kiinnostuneita.

- Tavoitteena on päästä pelaamaan paljon ja päästä hyvin mukaan miesten peleihin. Tietysti myös haluan päästä itse eteenpäin, kehittyä ja menestyä joukkueen kanssa.

Turunen pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa Jukureissa Kouvolan KooKoota vastaan olleen vaarallinen etenkin ylivoimalla.

- Ensimmäinen peli meni mielestäni aika hyvin, mutta parissa muussa on ollut aika paljon parannettavaa. Ihan hyvin olen pysynyt vauhdissa mukana.

18-vuotias nuorukainen on viihtynyt Mikkelissä ja hänet on otettu hyvin vastaan joukkueeseen.

- Hyvin on otettu  mukaan. Istun siinä Penan (Nöyränen) ja (Iivo) Hokkasen välissä, niin heidän kanssaan heitetään hyvää juttua kopissa.

- Kyllähän tämä aika pieni on Helsinkiin verrattuna, mutta olen kyllä viihtynyt todella hyvin, eikä ole ollut mitään ongelmaa, Turunen toteaa haastattelun lopuksi.