Pelaajauutisia - Hiltunen ja Pitkänen uusina Jukureihin

Jukurit on tehnyt kahdeksan jatkosopimusta. Lisäksi joukkueeseen liittyy neljä uutta pelaajaa.

Oula Palve jatkaa Jukureissa. Kuva: Petri Lyytikäinen

Pelaajauutisia
Joukkueen rakennus kohden kautta 2014 - 2015 on Mikkelin Jukureiden osalta aikataulussa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät JYP-Akatemia paras pistemies Riku Pitkänen, 2013 – 2014 Mestis-kauden parhaana tulokkaana palkittu Timo Hiltunen (Hokki), SaPKosta siirtyvä kiekollinen puolustaja Santeri Lukka ja SaiPasta loppukauden vuokrasopimuksella Jukureissa pelannut Samuli Piipponen.

Jatkosopimuksen Sarvipäiden kanssa ovat allekirjoittaneet Oula Palve, Niko Laakkonen, Joonas Kalliola, Juuso Sipola, Juuso Akkanen, Ilkka Vaarasuo, Roy Pihlström ja Jani Forsström.

- Jukurit jatkaa valitsemallaan linjalla. Kaikki sopimuksen tehneet pelaajat ovat osoittaneet intohimoa kehittymiselle ja heillä on kova vimma mennä urallaan eteenpäin, kommentoi urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Riku Pitkänen (22) on jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti, joka löi itsensä läpi Mestis-tasolle viime kaudella. Hyökkääjä pelasi kaikissa joukkueensa otteluissa tehokkaasti (16+23) ollen joukkueensa paras pistemies. Mestis-kokemusta Pitkäsellä on kolmen kauden osalta yhteensä 146 ottelua.

Timo Hiltunen (21) on KalPa-kasvatti, jolle viime kausi oli ensimmäinen miesten tasolla. Debyyttikausi Kajaanin Hokissa oli menestys, sillä Hiltunen palkittiin kauden päätyttyä Petri Varis-palkinnolla, joka jaetaan kauden parhaalle tulokkaalle. Hyökkääjä pelasi runkosarjan kaikissa otteluissa tehopistein 19+17. Pudotuspeleissä hän summasi 12 ottelussa 1+5. 

Santeri Lukka (22) on Porin Ässien kasvatti, joka on pelannut kaksi viime kautta SaPKossa. Lukka on kiekollisesti lahjakas puolustaja, joka kehittyi viime kaudella joukkueensa luottopelaajaksi. Lukka oli SaPKon toiseksi tehokkain puolustaja (3+19) ja tehopörssissä ainoa plussan puolelle jäänyt puolustaja.

Samuli Piipponen (21) on Jukureille tuttu puolustaja. Piipponen on vuokrattu kahtena viime keväänä SaiPasta loppukaudeksi, mutta nyt hän siirtyy heti kauden alla Jukureiden sopimuspelaajaksi. Lahjakas puolustaja on kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt terveystilanne on hyvä ja hän pääsee valmistautumaan kauteen terveenä.

Oula Palve siirtyi talvella Jukureiden vahvuuteen. Runkosarjassa Palve ehti pelata Jukureissa 7 ottelua tehopistein 2+3 ja pudotuspeleissä 19 ottelua tehopistein 1+9. Palve on pelannut 153 Mestis ottelua (39+51) ja neljä Liigaottelua JYP-paidassa.

Niko Laakkonen pelasi Jukureiden kaikissa runkosarja- ja pudotuspeliotteluissa. Debyyttikaudella hyökkääjä oli yksi joukkueen tasaisimmista suorittajista. Laakkonen oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja niin runkosarjassa (17+16) kuin pudotuspeleissäkin (3+10).

Joonas Kalliola pelasi runkosarjassa 29 ottelua, joissa syntyi tehopisteet 12+7. Kalliolan kautta varjostivat useat loukkaantumiset, jotka haittasivat hyökkääjän kehitystä. Pudotuspeleissä Kalliola pystyi pelaamaan vammojen vuoksi vain 12 ottelua (1+0).

Juuso Sipola siirtyi Jukureihin viime kaudella projektipelaajana. Hän pelasi tulokaskaudella sekä edustuksen (29 ottelua 2+2) että A-nuorten (14 ottelua 6+10) riveissä.

Juuso Akkanen pelasi nousujohteisen kauden olleen pudotuspeleissä joukkueen avainpuolustajia. Akkanen pelasi runkosarjassa 53 ottelua (5+8) ja pudotuspeleissä 19 ottelua (2+3). Akkasella lähtee Jukureissa neljäs kausi. Hän on pelannut urallaan 65 Liiga- ja 435 Mestis-ottelua.

Ilkka Vaarasuolla lähtee Jukureissa kuudes kokonainen kausi. Viime kaudella Vaarasuo pelasi 53 runkosarjan ottelua (6+12) ja 19 pudotuspeliottelua (0+3). Vaarasuo on pelannut urallaan 217 Liiga- ja 327 Mestis-ottelua.

Roy Pihlström pelasi debyyttikaudellaan Jukureissa 44 runkosarja- (0+5) ja 13 pudotuspeliottelua (0+6) ollen plus-miinustilastossa joukkueensa tehokkain puolustaja. Pihlström pelasi ennen Jukuri-uraansa kaksi kautta K-Vantaan riveissä.

Jani Forsström oli syyskaudella joukkueen tehokkain puolustaja, mutta kauden puolivälissä tullut loukkaantuminen verotti loppukautta. Forsström oli silti puolustajien paras pistemies. 47 runkosarjan ottelussa syntyi tehopisteet 7+14. Forsström pelasi kaikissa kevään pudotuspeleissä (1+2).  Viime kausi oli puolustajalle uran ensimmäinen kokonainen Mestis-kausi. Liigakokemusta hänellä on 291 ottelun verran Pelicansin riveistä.

- Olen tyytyväinen solmittuihin sopimuksiin ja pelaajiin, jotka saimme Jukureihin. Haemme monipuolisuutta sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Pelaajia on vielä tulossa jokaiselle pelipaikalle ja se takaa hyvän kilpailutilanteen, kommentoi päävalmentaja Antti Pennanen.

Sopimuspelaajat 21.5.2014

Maalivahdit:
Tadeas Galansky
Nicolas Luomi (Jukurit Ajr) harjoitusringissä

Puolustajat:
Ilkka Vaarasuo
Juuso Akkanen
JP Purolinna
Roy Pihlström
Elmeri Laamanen
Jani Forsström
Samuli Piipponen
Santeri Lukka

Hyökkääjät:
Pentti Nöyränen
Niko Laakkonen
Oula Palve
Timo Hiltunen
Riku Pitkänen
Joonas Kalliola
Jani Savolainen
Juuso Sipola
Janne Väyrynen
Erno Ripatti
Mikko Hyyryläinen
Otto Cichoracki (Jukurit Ajr) harjoitusringissä