Palve siirtyy Jukureihin

Jukurit ja JYP ovat päässeet sopimukseen hyökkääjä Oula Palven siirtymisestä loppukaudeksi Mikkeliin. Lisäksi Palven ja Jukureiden kesken on sovittu 1+1 mallisesta sopimuksesta tuleville kausille koskien sekä Mestiksessä että Liigassa pelaamista.

Jukurit ja JYP ovat päässeet sopimukseen hyökkääjä Oula Palven siirtymisestä loppukaudeksi Mikkeliin. Lisäksi Palven ja Jukureiden kesken on sovittu 1+1 mallisesta sopimuksesta tuleville kausille koskien sekä Mestiksessä että Liigassa pelaamista.

21-vuotias Oula Palve on pelannut viimeiset kolme kautta JYP-Akatemiassa. Tällä kaudella Palve on ollut joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja (43 ottelua 10+17). Liigakokemusta hänellä on neljän ottelun verran. Palve oli voittamassa ennen joulua JYP:lle European Trophya. Lopputurnauksessa hän pelasi kolme ottelua ja teki niissä yhden maalin.

- Olemme hakeneet pitkään vahvistusta ja nimenomaan hyökkäyspään osaajaa. Saatiin pelitaitava kaveri ja lisäosaamista ylivoimapeliin.

- Oula todella haluttiin meille. Neuvottelimme JYP:n sekä pelaajan kanssa jonkun aikaan ja perjantaiyönä saatiin asiat lopullisesti sovittua. Näemme, että tässä ympäristössä Oula pystyy ottamaan seuraavan askeleen urallaan eteenpäin ja auttamaan Jukureita heti tänä keväänä, kertoo urheilujohtaja Tommi Kerttula.

 Jukurit ja JYP sopivat, että Palve ei pelaa lauantain Mestis-kierroksella. Syykin oli selvä.

- Emme halunneet, että hän pelaa enää Jukureita vastaan. Ja toisaalta arvoihimme kuuluu tiettyjen juttujen kunnioitus. Emme halunneet myöskään laittaa pelaajaa tilanteeseen, jossa hän pelaisi heti uudessa joukkueessa vanhaa seuraansa vastaan ja vielä JYP:n kotihallissa. Ei olisi ollut tyylikästä, kommentoi Kerttula.

Jukureissa on viime aikoina kiertänyt kuume ja myös loukkaantumisia on. Poissa on reilu viisikollinen pelaajia. Seura on aktiivisesti etsinyt puuttuvia palasia joukkueeseensa. Siitä huolimatta urheilujohtaja tarkastelee myös olemassa olevia resursseja.

– Joukkueen sisäinen kasvu on kaikista tärkein. Tässä kohtaa kautta on myös pakko alkaa roolittamaan pelaajia vahvemmin. Meidän pitää ymmärtää, että ulkoapäin voi tulla hyviä pelaajia, mutta sateentekijää on turha odottaa. Se on kohtuuton vaade yksilölle joukkuepelissä.

Pelaajamarkkinat ovat olleet tällä kaudella haastavat ja koko Euroopan osalta pelaajaliikenne on ollut suhteellisen rauhallista. Liigakarsintojen poistaminen on tehnyt myös Suomen sisämarkkinoista kummalliset.

- Pudotuspelipaikan menettäneet Liigaseurat ovat siivonneet kalliimpia pelaajia pois ja täyttäneet paikat nuorilla pelaajilla. Liigassa pelaajaliikenne on muilta osin menneitä vuosia hillitympää.

- Palven jälkeenkin uskon, että uusia pelaajia tulee. Joukkueemme ei ole valmis, mutta merkit ovat ilmassa, että meillä on kevään korvalla vahva joukkue, päättää Kerttula.

Jukurit haluaa kiittää JYP:iä ja Oula Palven edustajia hyvin sujuneista neuvotteluista sekä toivottaa Palve tervetulleeksi sarvipääpaitaan. Pelaaja liittyy Jukureihin maanantaina.