Jukurit valmiina alkavaan kauteen

Jukurit ja päävalmentaja Antti Pennanen lähtevät kauteen täysin puhtaalta pöydältä. Anthony Guttigin ja Nestori Lähteen sopimusten myötä Jukurit on valmiina tulevaan kiekkokauteen.

Päävalmentaja Antti Pennanen (vas.) ja urheilujohtaja Tommi Kerttula ovat tyytyväisiä pelaajahankintoihin.

Jukurit ja päävalmentaja Antti Pennanen lähtevät kauteen täysin puhtaalta pöydältä. Anthony Guttigin ja Nestori Lähteen sopimusten myötä Jukurit on valmiina tulevaan kiekkokauteen.

- Pelaajilla on takana pitkä omatoiminen jakso ja oli iso vastuu siinä, missä kunnossa pelaajat tulevat tältä jaksolta. Testit osoittavat, että pelaajat ovat kantaneet hienosti vastuuta ja joukkue on hyvässä kunnossa, kommentoi päävalmentaja Antti Pennanen.

Ensimmäisen kokonaisen kauden Jukureissa aloittava Pennanen on tyytyväinen pelaajahankintoihin. Joukkueeseen on saatu kokeneiden pelaajien lisäksi paljon nälkäisiä ja nuoria pelaajia, jotka haluavat kehittyä.

- Meidän joukkue on monipuolinen. Siinä on monenlaista osaamista ennenkaikkea, siinä on kokeneita pelaajia ja paljon tulevaisuuden huippupelaajia. Mietittiin pelaajia hankittaessa myös paljon kätisyyksiä, Pennanen valoitti.

Tuore hankinta Anthony Guttig pelasi edellisen kauden Kajaanin Hokissa ollen koko sarjan tehoikkaimpia pelaajia 52 pisteellään. 25-vuotias ranskalainen on pelannut kolmet MM-kisat ja hän tulee pelaamaan Jukureissa laitahyökkääjänä.

- Guttig on hyvä pysymään kiekossa ja tekemään peliä, jonka lisäksi hänellä on hyvä laukaus. Hän on hyökkäyspään rooleissa todella monipuolinen: vahva vääntämään kulmissa ja hyvä maalinedustalla, kommentoi urheilujohtaja Tommi Kerttula.

 - Olen innostunut Jukureihin siirtymisestä ja toivon, että meillä tulee olemaan hyvä kausi yhdessä, kommentoi ranskalaishyökkääjä sopimuksesta Jukureihin.

Ripatti saa mahdollisuuden

Joukkue on julkaistujen hankintojen myötä valmis alkavaan kauteen ja siihen lähdetään kahden maalivahdin, yhdeksän puolustajan ja 17 hyökkääjän voimin. Jukureista löytyykin leveyttä ja pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan tarvittaessa toisella pelipaikalla.

- Keskushyökkääjät Iivo Hokkanen, Oula Palve ja Roope Hämäläinen ovat oikein hyviä pelaajia ja on vankka usko, että he pystyvät kasvamaan ja kehittymään. Lisäksi meillä on pelaajia, kuten Joonas Kalliola, jotka pystyvät pelaamaan myös keskellä, Pennanen kertoi.

Jukurit antaa 19-vuotiaalle Erno Ripatille mahdollisuuden näyttää taitonsa pelaavassa kokoonpanossa. Kesällä joukkueen harjoituksissa omista kasvateista ovat viilettäneet myös puolustaja Elmeri Laamanen sekä hyökkääjä Mikko Hyyryläinen.

- Tälle yhteisölle on hieno asia, että omista junioreista on tulossa Ripatti, joka pystyy myös pelaamaan keskellä. Me halutaan antaa hänelle mahdollisuus näyttää taitonsa Mestis -tasolla, jatkoi päävalmentaja.

Lähes 900 ottelua Liigassa pelannut Marko Kauppinen on harjoitellut joukkueen mukana alkavaa kautta varten. Lähtökohtaisesti kauteen lähdetään nykyisellä joukkueella, mutta urheilujohtaja Kerttula ei sulje pois oman kasvatin sopimusta, mikäli taloudelliset asiat sen mahdollistavat.

- Tietysti meille tulee taloudelliset reaaliteetit vastaan. Markon kanssa on hyvässä hengessä keskusteltu ja vieläkin tullaan keskustelemaan. Pitää löytää rahoitusta pelaajabudjetin ulkopuolelta yritysten kautta ja meidän johtomiehet tekevät töitä sen eteen.
 

Jukurit jatkavat harjoitusotteluitaan perjantaina 22. elokuuta, kun vastaan asettuu kotikaukalossa hallitseva mestari Kouvolan KooKoo. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30 ja liput kamppailuun maksavat vain 5€.