Jukurit vahvistaa joukkuettaan

Mestiksen käännyttyä kevätkaudelle Jukurit haluaa osoittaa kannattajilleen voittavansa Mestiksen ja tavoitella näin viimeistä liigapaikkaa.

Miikka Männikkö nähdään Jukureiden paidassa loppukaudella.

Mestiksen käännyttyä kevätkaudelle Jukurit haluaa osoittaa kannattajilleen voittavansa Mestiksen ja tavoitella näin viimeistä liigapaikkaa.

Joukkue vahvistaa rivejään kahdella kokeneella pelaajalla. Laitahyökkääjä Miikka Männikkö (35) ja keskushyökkääjä Mika Kujanpää (25) liittyvät joukkueeseen loppukauden kestävillä sopimuksilla. Männikkö siirtyy Jukureihin Itävallan pääsarjajoukkue Graz 99:stä ja Kujanpää Vaasan Sportista.

- Näillä panostuksilla, taloudellisesti tiukoista ajoista huolimatta Jukurit haluaa osoittaa tavoittelevansa tosissaan liigapaikkaa, sanoo seuran toimitusjohtaja Pekka Lipiäinen.

Miikka Männikkö on pelannut urallaan 603 Liigan runkosarja- ja pudotuspeliottelua (112+189) edustaen Tapparaa, JYP:iä, Bluesia, Ilvestä, HPK:ta ja Pelicansia. Ruotsissa kokenut hyökkääjä on edustanut Nyköpings HK:ta ja Växjö Lakersiä. Kaudella 2001-2002 Männikkö oli voittamassa Mestiksen mestaruutta Jukureiden riveissä.

- Saatiin kokenut sekä monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laadukkaasti kahteen suuntaan ja erikoistilanteita. Miikka on esimerkillinen, Jukuri-arvojen mukainen pelaaja. Kevään peleissä tarvitaan kokemuksen tuomaa viileyttä ratkaisuhetkille ja sitä Miikka edustaa parhaimmillaan, kommentoi urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Mika Kujanpää on Sportin kasvatti ja pelannut koko uransa Vaasassa. Keskushyökkääjä on voittanut Sportin riveissä kaksi Mestiksen mestaruutta vuosina 2011 ja 2012. Alkukauden Kujanpää pelasi Liigaa kasvattajaseuransa riveissä 12 ottelun verran. Mestiksessä Kujanpää on pelannut 214 runkosarja- ja pudotuspeliottelua (56+73).

- Kujanpää on puhdasverinen sentteri, joita meillä ei ole kuin Hämäläinen, Hokkanen, Ripatti ja Palve. Tämä mahdollistaa monia eri variaatioita loppukaudeksi. Kujanpää on Mestis-tasolle laatujätkä. Hän on ”peluri”, sanan positiivisessa merkityksessä. Maiseman vaihdos pois kotiympyröistä on auttanut monia pelaajia ja uskotaan, että Mikakin saa tästä uutta pontta omaan kehittymiseensä, kommentoi Kerttula.

- Molemmat hankinnat omaavat jalkanopeutta, joten sitäkin taustaa vasten sopivat pelinopeaan ryhmäämme, sanoo Kerttula.

Lisäksi Jukuri-hyökkääjä Janne Väyrynen (22) on vuokrattu loppukaudeksi Jokipoikiin.

- Janne on hieno tyyppi ja kova urheilija, joka tarvitsee pelejä kehittyäkseen. Jukurit toivottaa Jannelle hyvää loppukautta, päättää Kerttula.

Pelaajasopimusasioita

Jukurit päätti kaksi kautta sitten lopettaa erittäin hyvin toimineen yhteistyösopimuksen SaiPan kanssa. Sen jälkeen Jukurit on ollut täysin itsenäinen joukkue, joka tähtää päivittäisellä tekemisellä kohti Liigaa ja pyrkii toimimaan hyvässä yhteistyössä jokaiseen suuntaan. Seurassa on pyritty satsaamaan oman junioritoiminnan kehittämiseen ja sen seurauksena joukkueessa on pelannut tällä kaudella omia kasvatteja.

Jukureiden kautta on vuosien saatossa mennyt useita pelaajia Liigaan. Viimeisen kolmen kauden aikana yli puoli joukkueellista on tehnyt kauden jälkeen Liigasopimuksen ja ovat edelleen vakiopelaajia maamme pääsarjassa. Se kertoo paljon kehitystyöstämme ja valmennuksen laadusta.

Kauden aikana, syksystä lähtien on julkisuudessa spekuloitu Jukureiden tiettyjen pelaajien siirtymisellä kesken kauden Liigaan tai toisiin sarjoihin. Tätä sinällään mielenkiintoista ja kahvipöytäkeskustelua rikastuttavaa keskustelua pyörittävät Jukureiden ulkopuolella olevat tahot median välityksellä. Spekulaatioihin on tietysti antanut pontta se, kun Jukurit lainasi avainpuolustajiaan paikkaamaan Liigajoukkueiden loukkaantumissumia kauden vaiheilla.

Liigassa moni joukkue kärsii tällä hetkellä loukkaantumisista ja viikoittain tulee pelaajakyselyitä muista seuroista. Jukurit haluaa viestittää nyt, että se ei lainaa enää tällä kaudella pelaajiaan lyhytaikaisesti toisille seuroille. Jukurit haluaa rauhoittaa tilanteen ja keskittyä oman joukkueensa sekä pelaamisensa kehittämiseen kohden kevään kovia kamppailuita.

Jukureiden pelaajasopimukset eivät sisällä kauden aikaisia Liiga- tai ulkomaanoptioita. Mikäli tällä kaudella vielä muutoksia tulee, tähtäävät ne nykyisen joukkueen vahvistamiseen. Tänään julkistetut uudet pelaajasopimukset on mahdollistettu normaaliin jääkiekkotoimintaan liittyvien pelaajakauppojen ansiosta.

Lisätietoja:

Tommi Kerttula
044 270 0111
Urheilujohtaja
Jukurit HC Oy