Jukurit takaisin voittokantaan – lauantaina jatketaan!

Mikkelin Jukurit matkasi viikon toiseen otteluunsa perjantaina Turkuun Marli Areenalle TUTO Hockeyn vieraaksi. Tunnerikkaan ja hyvän jääkiekko-ottelun loppulukemiksi kirjattiin 3-4 ja näin mikkeliläisryhmä nappasi matkaansa kolme maukasta pistettä.

Ilkka Vaarasuo pelasi perjantaina 300:nnen Mestiksen runkosarjan ottelun!
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit esitti pirteää ja liikkuvaa kiekkoa heti ottelun alussa ja viiden minuutin pelin jälkeen Anthony Guttig vei vieraat maalin johtoon ylivoimalla Roy Pihlströmin ja Iivo Hokkasen syötöstä. TUTO pääsi ensimmäisessä erässä kahteen otteeseen ylivoimalle, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Toisen erän alkuun Pentti Nöyränen hiljensi Marli Areenan yleisön ohjaamalla Iivo Hokkasen laukoman pelivälineen ohi TUTOn maalia vartioineen Kimmo Meriläisen. TUTO kuitenkin sisuuntui ja kavensi lukemiksi 1-2 vain kolme minuuttia Nöyräsen osuman jälkeen. Tällä kertaa turkulaisryhmän onnistuja oli Topi Taavitsainen.

Kun TUTO sai maalisummerin testauksen kohdilleen, soiteltiin maalilaulua uudelleen kaksi minuuttia edellisen osuman jälkeen. Turkulaisyleisöä huudatti kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Kristian Tuohilampi ja tilanne oli äkisti tasan 2-2. Näissä lukemissa lähdettiin myös toiselle erätauolle.

- Hyvä jääkiekkopeli. Tyytyväinen olen meidän joukkueen lähtöön. 0-2 -tilanteeseen päästiin, kun pelattiin hyvin ottelun alku, Jukureiden pääkäskijä Antti Pennanen kommentoi ottelun alun tapahtumia.

Kolmannen erän pikaosumat siivitti Jukurit voittoon. Vain reiluun minuuttiin sarvipäät iski kaksi maalia, onnistujina Timo Hiltunen ja Samuli Piipponen. Jukurit hallitsi kolmatta erää, lukuun ottamatta kotijoukkueen esittämää piristysruisketta ottelun viimeisellä minuutilla. Mikko Laine kavensi loppunumeroiksi 3-4 vain 31 sekuntia ennen päätössummerin soittoa.

- Kolmanteen erään saatiin asioita kasaan ja pystyttiin tulemaan taas mukaan peliin. Saatiin muutama maali siihen ja ansaitusti voitettiin, Pennanen tiivisti.

Myös TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen tiivisti ottelun lopun lehdistötilaisuudessa seuraavasti:

- Ansaittu voitto Jukureille, vaikka me saatiin loppuun vielä pieni rykäisy. Näki, että pelissä oli tunnetta mukana ja niin pitää ollakin.

Lauantaina viikon kolmas ottelu

Jukureiden tämän viikon ottelut eivät suinkaan olleet vielä tässä, sillä viikinkipaidat pelaavat viikon kolmannen ottelunsa lauantaina kotiyleisönsä edessä Kalevankankaalla klo 17.00.

Lauantain ottelussa Mikkelin jäällä vierailee KeuPa HT, joka hävisi perjantaina kotonaan JYP-Akatemialle lukemin 1-4. Keuruulaisten ainoan maalin teki Jesse Lindsten ylivoimalla.

Pudotuspeliviivan tuntumassa sijalla kahdeksan majaileva joukkue kaipaa täyttä pistepottia lauantain ottelusta, sillä keuruulaisten takana, vain kahden pisteen päässä on Kiekko-Vantaa. Mikäli joukkue mielii mukaan pudotuspeleihin, on pisteiden metsästys otettava tosissaan.

Vaarasuo uudelle sataluvulle

Jukureiden Ilkka Vaarasuo pelasi perjantaina 300:nnen Mestiksen runkosarjan ottelun, joten nähtäväksi jää, miten varakapteenina toimiva kiekkoilija luistelee lauantaina uudella sataluvulla.

- Itsellä olisi mennyt tämä merkkipaalu täysin ohi, mutta onneksi meillä on ajan tasalla oleva joukkueenjohtaja (Mikko Hakkarainen), joka tämänkin muisti. Syyskuussa 2003 taisin pelata ensimmäisen Mestis -ottelun Jukuripaidassa ja siitä on nyt se 11,5 vuotta aikaa. Aika on mennyt nopeasti ja ilot ja surut on tullut kiekkosaralla koettua. Päivääkään en vaihtaisi pois! Edelleen täysillä mennään, Vaarasuo kommentoi merkkipaaluaan.

- Sama suoritustaso kun pidetään huomenna KeuPaa vastaan, niin vahvoilla ollaan. Hyvällä ja energisellä ilmeellä huomista kohti, Vaarasuo kommentoi hyväntuulisesti TUTO -ottelun jälkeen.

Jos sinä haluat nähdä ”Vaaran” kehissä, Jukurit – KeuPa HT lauantaina Kalevankankaalla alkaen klo 17.00! Otteluun perhelipulla: 1-2 aikuista ja kaikki perheen alle 16-vuotiaat lapset sisään hintaan 15 €! Lisäksi otteluun pääsee Veikkauskortilla 2 yhden hinnalla (kaikki istumapaikat). Tarjouksia ei voi yhdistää. Nähdään lauantaina Meidän Hallissa!