Haastattelu - Quemener ensi kertaa ulkomailla

Jukureihin ranskalaisväriä tulevalla kaudella tuo maalivahti Ronan Quemener.

Jukureihin ranskalaisväriä tulevalla kaudella tuo maalivahti Ronan Quemener, joka siirtyi Mikkeliin Ranskan pääliigan voittaneesta Brianconin joukkueesta. Viime kaudella hän siivitti torjunnoillaan joukkueensa ensimmäistä kertaa mestaruuteen, mutta nyt edessä ovat uudet haasteet.

Pariisissa syntynyt maalivahti pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Ranskan ulkopuolella, mutta se ei tunnu Ronan Quemeneria hetkauttavan. 

- Pelaan ensimmäistä kertaa ulkomailla ja se on tietysti erilaista. Jukurit on hyvä joukkue, joten olen todella innostunut tulevasta kaudesta. 

26-vuotias maalivahti on ehtinyt viettää Suomessa ja Mikkelissä ainoastaan kaksi viikkoa. Quemener on kuitenkin viihtynyt hyvin ja hänet on otettu hyvin vastaan joukkueessa.

- Täällä on aika hiljaista, paljon järviä ja metsää. Pidän kävelemisestä ja olenkin käynyt muutamia kertoja kävelyllä tyttöystäväni kanssa, jonka lisäksi olemme käyneet myös uimassa.

- He  ovat saaneet minut tuntemaan itseni todella tervetulleeksi ja he ovat olleet todella mukavia minulle. Kaikki toimii organisaatiossa ja kaikki on hienoa. Nautin ajastani täällä.

Tulevan kauden tavoitteista puhuttaessa esille nousee heti  Mestiksen mestaruuden voittaminen.

- Minulle kerrottiin, että täällä halutaan voittaa mestaruus, joten olen täällä voittamassa sitä. Paras asia jääkiekossa on voittaminen, joten olen täällä sitä varten.

Jukureihin ulkomaalaisväriä Quemenerin lisäksi tuo tsekkiveskari Tadeas Galansky. Luonnollisesti siitä on paljon apua, että myös joku toinen henkilö puhuu pääosin englantia. 

- Se on hyvä asia, koska emme ymmärrä kaikkea, mitä muuta sanovat. Meillä on hyvä yhteys, mutta tietysti myös kaikki muut puhuvat täällä hyvin englantia. 

Ranskan maajoukkueeseenkin kuuluvan Quemener kiittelee joukkueen harjoitusringissä mukana olevaa Nicolas Luomea.

- Nicolas osaa puhua myös ranskaa, joten hän auttoi minua paljon ensimmäisinä päivinä siinä miten täällä toimitaan.

Haastattelun lopussa Quemener kuvailee hieman Suomen ja Ranskan jääkiekon välisiä eroja. 

- Ranskassa on paljon kanadalaisia, jotka ovat taitavia ja heillä on hyvä kyky tehdä maaleja, mutta täällä pelaajat ovat todella vaativia. Täällä on vähemmän aikaa tehdä ratkaisuja. 

- Jokainen harjoitus on kuin sotaa ja jokainen tilanne halutaan voittaa. Kilpailutilanne sopiikin minulle todella hyvin, Ronan tuumi haastattelun lopuksi.