Haastattelu - Pitkänen uusien haasteiden perässä Jukureihin

Jukurit saalistivat kesän siirtomarkkinoilla uusia nuoria ja lupaavia pelaajia, joista yksi on Jyväskylästä Mikkeliin saapunut Riku Pitkänen.

Jukurit saalistivat kesän siirtomarkkinoilla uusia nuoria ja lupaavia pelaajia, joista yksi on Jyväskylästä Mikkeliin saapunut  Riku Pitkänen.

23-vuotiaan hyökkääjän sopimus julkaistiin jo toukokuussa. Jukureista on tunnetusti vuosien varrella ponnahtanut monia pelaajia liigaan, mikä sai Riku Pitkäsen mielenkiinnon heräämään.

- Aika paljon Jyväskylästä on tullut tänne pelaajia: (Turo) Asplundeja ja kumppaneita mitä on tullut seurattua. Olen kuullut seurasta pelkästään hyvää: olosuhteet ja kaikki toimii. Todella iso juttu oli se, että jätkät, jotka tänne ovat tulleet, ovat päässeet täältä ylöspäin liigaan.

- Sitten kun oma tavoite on myös pelata liigassa, niin päätös oli helppo ja todella mielelläni olen täällä, Pitkänen tuumi.

Kookas ja taitava hyökkääjä on pelannut koko uransa ajan Jyväskylässä. Pitkänen kaipasikin elämälleen uusia haasteita.

- Olin ollut niin pitkään Jyväskylässä, että arki alkoi tuntumaan samanlaiselta. Tuntui, että kaipasin jääkiekonkin kannalta uutta virikettä, enkä halunnut elämässäkään jämähtää paikoilleen.

Joukkue aloitti valmentajan johtamat yhteiset jäätreenit viime viikon perjantaina. Pelitapa on monille täysin erilainen uusi, lisäksi siinä on paljon opittavaa, myös Pitkäselle.

- Nyt on menty täysillä. Kaikissa jutuissa mitä tehdään on eroja, miten toimitaan ja miten toteutetaan. Ei ole mitään ongelmia, kunhan on vaan itse hereillä.

Oikealta ampuva mailataituri  kiittelee haastattelussa myös joukkuekavereita. Pitkänen onkin saanut kopissa hyvän vastaanoton.

- (Ilkka) Vaarasuo, (Iivo) Hokkanen, (Oula) Palve ja (Roope) Hämäläinen ovat erityisesti ottaneet hyvin vastaan. Oikeastaan kaikki ovat valmiina auttamaan ja kyselevät tarvitsenko apua. Tuo kopin ilmapiiri on niin avoin ja hyvä, että siellä on todella helppo olla.

- Ei tarvitse olla varpaillaan käyttäytymisen suhteen, kun on otettu niin hyvin vastaan, Pitkänen naurahtaa.

Pitkänen janoaa peliaikaa

Hyökkääjän ihanteena on olla mahdollisimman monipuolinen, ettei suurempia heikkouksia löytyisi. Tavoitteena on luonnollisesti auttaa joukkuetta sekä hyökkäys- että puolustuspelissä.

- Pidän itseäni monipuolisena. Tottakai pyrin olemaan luova ja näen, että omat vahvuudet ovat kiekonpitämisessä, syöttämisessä ja hyökkäyspäässä yleensäkin.

Nuorelle Pitkäselle tuleva Mestis -kausi on jo uran neljäs. Aikaisemmat kolme miesten kautta vierähtivät JYP-Akatemian riveissä. Näiden kausien aikana hän kehittyi huimasti. Edellinen kausi olikin tehopisteitä katsottaessa parhain (56 ottelussa tehot 16+23=39).

- Joskus nuorempana olin aika verkkanen, niin nyt on tullut kiinnitettyä nopeuteen ja vauhtiin paljon huomiota. Sitten, kun on huomannut, että pystyy pelaamaan paremmin niin itseluottamus on kasvanut ja turha jarruttelu jäänyt pois.

Pitkäsellä on kova halu kehittyä ja päästä vaikuttamaan ottelun lopputulokseen. Numerolla #27 Jukureissa pelaava hyökkääjä suorastaan janoaa peliaikaa ja tietää, mitä häneltä odotetaan.

- Tottakai toivon, että pääsen isoillle minuuteille ja peliajastahan tänne on tultu kilpailemaan. Haluaisin tietysti sellaista roolia, että pääsen vaikuttamaan pelin ratkaisuihin ja saamaan tulosta aikaan hyökkäyspäässä, mitä minulta myös odotetaan.

- Täällä on nyt alkuun kokoajan uutta opittavaa, kun ilmapiiri on muuttunut. Eiköhän siinä ole ihan tarpeeksi hommia alkukauteen, että totuttelen tähän ympäristöön, Pitkänen naurahtaa.