7 pelaajasopimusta lisää

Mikkelin Jukurit on tehnyt seitsemän uutta pelaajasopimusta. Nimekkäimpänä pelaajana joukkueeseen liittyy Joonas Koskinen, 26.

Mikkelin Jukurit on tehnyt seitsemän uutta pelaajasopimusta. Nimekkäimpänä pelaajana joukkueeseen liittyy Joonas Koskinen, 26. Tamperelaislähtöinen keskushyökkääjä on pelannut vuosina 2009 - 2011 täydet kaudet Tapparan SM-liigamiehistössä (114 ottelua, joissa tehopisteet 14+16). Viimeiset kaksi kautta Koskinen on pelannut ulkomailla. Koskisen sopimus on vuoden mittainen.

- Joonas vahvistaa entisestään sentterilinjaamme. Hänen myötä saamme kasaan kolme tulosyksikköä. Kyseessä on pelitaitava ja monipuolinen kaveri. Taidot riittävät tähän sarjaan pommin varmasti, kyse on enemmän siitä saadaanko mies kuntoon. Ja kyllä saadaan, sillä hänen oma motivaatio tulla tänne ratkaisi sopimuksen. Saatiin hyvä tyyppi pukukoppiin, kuvailee Jukureiden pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula uutta keskushyökkääjää.

Hyökkääjät Janne Väyrynen, 21, ja Julius Rantaeskola, 20, liittyvät myös mikkeliläisten vahvuuteen.  Väyrynen siirtyy Jukureihin Järvenpään Haukoista ja Rantaeskola HIFK:n A-nuorista. Väyrynen solmi Jukureiden kanssa peräti kolmen vuoden sopimuksen. Sopimukseen sisältyy koeaika.

- Janne on profiililtaan kärkiketjujen pelaaja ja tuo kilpailua sinne osastolle. Isokokoisten kavereiden kanssa on oltava kärsivällisiä, mutta potentiaalinen pelaaja on kyseessä. Uskon, että Jannella on hieno tulevaisuus Jukureissa ja Mikkelissä.

Rantaeskolan sopimus on kaksi vuotta.

- Hän vakuutti meidät työnteolla ja paneutumisella harjoitteluun. Hän olisi voinut jatkaa uraansa A-nuorten SM-liigassa, mutta lähti rohkeasti raivaamaan uraansa miesten tasolle. Hän tulee tappelemaan pelipaikasta edustuksessa, mutta voi ikänsä puolesta pelata myös A-junioreissammekin.

- Nämä ovat kaksi raakiletta, joiden kanssa haluamme katsoa missä rajat kulkevat. Kavereilla on vahva sisäinen palo kehittää itseään. Kuten sopimuksen pituuksista voi päätellä, kyse on projektipelaajista, joilla luodaan jatkuvuutta seuraan, Kerttula kertoo.

Jukureiden oma kasvatti Elmeri Laamanen, 18, on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen. Kookas puolustaja pelasi viime kaudella lähinnä miesten Suomi-sarjassa sekä seuran omissa A-junioreissa. Hän debytoi myös Jukureiden edustusjoukkueessa.

- Elmerillä on edessä armeija, joka tuo omat haasteensa alkukauteen. Ollaan myös hänen kanssaan kärsivällisiä, pelaajakoordinaattori jatkaa.

Maalivahti Tuukka Huumonen, 22, tulee joukkueeseen syyskuun alkuun asti ulottuvalla koesopimuksella. Huumoselta löytyy Mestis-kokemusta Peliittojen ja HeKi:n riveistä. Lahtelaisen juniorikoulun kasvatti pelasi viime kaudella RoKi:ssa ollen Suomi-sarjan paras maalivahti. Pitkälti hänen torjuntojen avulla RoKi taisteli pitkään noususta Mestikseen.

 - Hän pelasi viime kaudella paljon ja laadukkaasti, joten siirtyminen Mestikseen on ihan luonnollinen jatkumo. Hänen täytyy osoittaa harjoituspeleissä olevansa valmis haastamaan Similä, kommentoi Kerttula.

Omat kasvatit pitkiin sopimuksiin

Jukureiden juniorityö saa omalta osaltaan arvostusta, kun edustusjoukkueen siipien suojaan siirtyy kaksi seuran lahjakasta viime kauden B-junioria. Hyökkääjät Erno Ripatti, 17, ja Mikko Hyyryläinen, 18, ovat tehneet kolmen vuoden sopimukset.

- Sopimukset ovat hieno asia pojille. Tärkeää on myös sopimusten signaali seuratyölle ja tuleville junnuille, että kiekkouralla seura haluaa tukea omiaan. Nyt on vaan junnujen ansaittava paikka kovalla työllä, toteaa poikia valmentanut ja A-nuorten vastuuvalmentajana toimiva Jussi Hyvärinen.

- Haluamme tarjota väylän lahjakkaimmille junioreillemme nyt ja jatkossa. Tämä ei takaa mitään, vaan antaa pojille uskoa ja työrauhan kehittää itseään. Edustusjoukkueeseen halutaan jatkossa omia kasvatteja, kommentoi Kerttula.

Kerttulan mukaan seurassa pitää voimistaa yhä kannustamisen ja positiivisen ajattelun ilmapiiriä. Jukureissa pitää olla lupa unelmoida isoista asioista.

- SaiPa olisi halunnut Ernon tulevaksi kaudeksi A-junioreihinsa. Kannustimme häntä lähtemään, mutta opiskelun takia hän päätti jäädä. Poikien kanssa on sovittu, että seuraamme kehitystä koko ajan ja etsimme pelipaikan kykyjä vastaavalta tasolta. Jos se tarkoittaa, että pitää pelata vaikkapa vuosi muualla, se on meille ok. Oleellista on, että kehitystä tapahtuisi jatkuvasti ja he olisivat kolmantena sopimusvuotena edustusjoukkueen pelaavassa kokoonpanossa, Kerttula päättää.

Jukureilla on tällä hetkellä sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 17 hyökkääjän kanssa. Lisäksi Jukuri-kasvatti, mutta usean vuoden SaiPan junioreissa pelannut Henri Otranen, 21, harjoittelee joukkueen mukana. Otranen on puolustaja.

Mikkelin Jukurit sopimustilanne kaudelle 2013-2014 (28.6.2013):

Maalivahdit:
Petteri Similä
Tuukka Huumonen

Puolustajat:
Ilkka Vaarasuo
Juuso Akkanen
Pasi Järvinen
Roni Rukajärvi
JP Purolinna
Roy Pihlström
Jani Forsström
Elmeri Laamanen
Henri Otranen (harjoitusringissä)

Hyökkääjät:
Pentti Nöyränen
Iiro Memonen
Iivo Hokkanen
Jesse Rohtla
Jesse Juntheikki
Jani Savolainen
Juuso Sipola
Niko Laakkonen
Joonas Kalliola
Toni Hyvärinen
Toni Jalo
Patrik Lostedt
Joonas Koskinen
Julius Rantaeskola
Janne Väyrynen
Erno Ripatti
Mikko Hyyryläinen