Voitto irtosi nihkeällä pelillä

Jukurien 15. perättäistä voittoa Jokipojista seurasi liki 2900 päinen yleisö. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon vasta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Jani Savolainen Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurien 15. perättäistä voittoa Jokipojista seurasi Kalevankankaalla liki 2900-päinen yleisö. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon vasta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2. Ratkaisumaalin viikinkipaidoille laukoi Jani Savolainen.

Voitosta huolimatta Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut järin tyytyväinen omiensa otteisiin.

-Monta kertaa olen sanonut, että jääkiekkossa voi hävitä hyvällä pelillä ja voittaa huonolla. Tänään voitettiin Tadeas Galanskyn ansioista.

-Muutama pelaaja oli ryhdikkäästi talkoissa mukana. Ensimmäinen 20 minuuttia oli hyvä, mutta loput 40 minuuttia oli Jokipoikien hallintaa, Pennanen kertasi.

Samoja ajatuksia päästeli ilmoille joensuulaisten päävalmentaja Mikko Haapakoski.

-Enemmän olisi ansaittu, sillä luotiin enemmän huippupaikkoja kuin kotijoukkue. Ryhdikäs esitys ja yksi piste. Siihen täytyy olla nyt tyytyväinen.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän loppuhetkille saakka, kun Jukurien Jesse Rohtlan one-timer viuhahti ja Jokipoikien Mikael Edelmann sai kaivaa kiekkoa selkänsä takaa. Syötöt Rohtlan maaliin tarjoilivat Ilkka Vaarasuo ja Toni Jalo. Tasoitusmaalin 1-1 viimeisteli Jakub Sramek ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Jukurit kuittasi nopeasti Jesse Juntheikin maalilla. Viikinkipaitojen johto säilyi kolmannen erän lopulle saakka, kunnes Mikael Ruohomaa tasoitti ottelun ylivoimalla kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jukurien kauden 20. jatkoaika jäi maalittomaksi.

Ottelun hahmo löytyi kiistatta Jokipoikien joukkueesta. Mikael Ruohomaa urakoi isot minuutit, johon valmentaja Haapakoskella oli selkeä syy.

-Kultakypärä löytyy helposti vaihtoaitiosta.

Jukurit kohtaa huomenna lauantaina JYP-Akatemian Jyväskylässä. Ottelu alkaa kello 17.00. ja katseltavissa Elisa Viihteen kautta.