Välieräottelut alkavat maanantaina Turussa

Jukurit saa välierissä vastaansa runkosarjan voittajan TuTon.

Jesse Rohtla tuuletti runkosarjamaalia TuToa vastaan tähän tapaan. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit saa playoffeissa seuraavaksi vastaansa runkosarjan voittajan TuTon. Välierät alkavat jo maanantaina, kun joukkueet kohtaavat ensimmäisessä ottelussa Turussa.

Sarvipäät pelasivat tiensä välieriin voittamalla Vaasan Sportin tasaisessa ja hienossa ottelusarjassa otteluvoitoin 4-3. Runkosarjan voittanut TuTo puolestaan lähetti kesälomalle K-Vantaan 4-1 ja jatkaa niin ikään välieriin Jukureita vastaan.

Joukkueiden väliset kohtaamiset runkosarjassa päättyivät kaikki turkulaisjuhliin, mutta ottelut olivat hyvin tasaisia: vain yksi ottelu ei päättynyt yhden maalin erolla. Jukureille haastajan rooli sopii hyvin.

- Tämä on ihan hyvä asema meille, mutta ei me lähdetä sinne katselemaan, vaan lähdetään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa. Meidän on joukkue on kuitenkin kasvanut tässä matkan varrella paljon, valmentaja Timo Turunen kertoi.

Jukurit ei palannut Vaasan reissulta Mikkeliin, vaan suuntasi bussinsa sunnuntai päivänä kohti Turkua. Turunen lähtee sarjaan luottavaisin mielin.

- Pelillisesti ollaan runkosarjassa otettu kiinni nämä kärkijoukkueet, joten sillä tavalla voidaan lähteä ihan luottavaisin mielin.

"Vielä ei ole vatsa täynnä"

Turunen tiedostaa, että nykypäivänä mm. erikoistilannepelaaminen on suuressa roolissa ja sen on oltava maanantaista lähtien kunnossa,  jotta tästä sarjasta jatkoon mennään.

- Monta muuttuvaa tekijää matkanvarrella on, mutta Playoffeissa tietenkin erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli täytyy olla kunnossa. Sitten nähdään kumman pelitapa vie voiton. 

TuTon puolustus laski yhteensä 15 maalia selkänsä taakse viidessä ottelussa K-Vantaata vastaan. Turunen arvelee, että TuTon heikkous löytyy nimenomaan puolustuspäästä.

- Varmaan se puolustaminen on niiden heikkous, se on kuitenkin aika hyökkäysvoittoinen joukkue.

Jukurit oli puolivälierissä jo 3-1 tappioasemassa, mutta meni lopulta jatkoon otteluvoitoin 4-3. Tämä on antanut viikinkipaidoille runsaasti lisää energiaa, mutta vielä ei olla tyytyväisiä.

- Hyvä fiilis on joukkueella ja kaikesta houkuu se, että vielä ei ole vatsa täynnä, vielä halutaan lisään, Turunen päätti.

Ottelu Turun Kupittaalla alkaa klo 18.30. Matsi on nähtävissä Elisa Viihteeltä tai ilmaiseksi ViikinkiClubin kisastudiossa! Kioski on auki koko pelin ajan ja sieltä on saatavissa erilaisia virvokkeita, saavu paikalle!