TuTo vei voiton jatkoajalla

Jukureiden ja TuTon välinen välieräsarja jatkui lauantai-iltana neljännen ottelun merkeissä Kalevankankaalla.

Perjantain ottelu Turussa oli päättynyt turkulaisten selvään 3-0 voittoon, joten nyt viikinkipaidat lähtivät kiivaasti tavoittelemaan sarjan tasoitusta.

Perjantaina lukemat olivat melko selvät, mutta tänään väännettiin jälleen tasaisesti. Ensimmäinen erä kulki pitkään maalittomana, kunnes neljä minuuttia ennen loppua Kalevankangas sai aihetta riemuun. Pentti Nöyränen sai kiekon b-pisteen kaarelle, ja lämäsi kiekon täysillä verkkoon. Tämä osuma jäi myös erän ainokaiseksi.

Tarkka puolustuspelaaminen jatkui toisessakin erässä. TuTo oli erässä hieman Jukureita paremmin liikkeellä, ja Antti Pennanen herättelikin sarvipäitä aikalisällä.

Herättely ei kuitenkaan auttanut, vaan TuTo kampesi pian tasoihin. Anrei Hakulinen haistoi tyhjän kulman, ja siirsi kiekon ohi Oskari Setäsen.

Kolmas erä oli maaliton, ja myös maalipaikat olivat vähissä. Jukurit pääsi kokeilemaan ylivoimaa kerran, mutta jatkoaika odotti.

Jatkoajalla ei pitkään tarvinnut kiekkoilla. Reilun minuutin jälkeen viikinkipaitojen harhasyöttö päätyi Aki Keinäsen lapaan, ja turkulaisten kultakypärä ratkaisi ottelun.

- Tämä oli ihan inhimillinen juttu. Joskus tulee huonoja syöttöjä, joten ei kannata pelaajia tästä syyttää, Pennanen pohdiskeli.

- Ylpeä olen taas joukkueesta, ja siitä miten jälleen laittoivat itsensä valmiiksi. Hyvin on tehty töitä sen eteen.

Näin TuTo siirtyi ottelusarjassa johtoon otteluvoiton 3-1, ja finaalipaikka on katkolla maanantaina Turussa. Mikkelissä pelataan mahdollisesti seuraavan kerran keskiviikkona.

- Koitamme kaikkemme että maanantaina voitetaan. Tämä joukkue on jo aiemminkin osoittanut sen, että tällaisissa tilanteissa pystytään olemaan sitkeitä, Pennanan lopetti.