TuTo selvään voittoon Jukureista

Jukurit hävisi jo viidennen keskinäisen kamppailun TuTolle kuluneella kaudella maalein 1-4.

Lopputulos sai Pennasen mietteliääksi. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit koki kirvelevän tappion keskiviikko-iltana TuTolle maalein 1-4. Sarjan kärkipaikkaa hallitseva TuTo oli tarkempi erikoistilanteissa ja vei pisteet mukanaan Turkuun. Ottelun kulminaatiopisteeksi jäi kolmannen erän alku, jolloin TuTo ratkaisi ottelun erikoistilanteista.

TuTo aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi jo ensimmäisen erän puolivälissä 1-0-johtoon Ville-Vesa Vainiolan laukoessa kiekon verkkoon maalin edestä. Vierasjoukkue karkasi jo kahden maalin johtoon erän lopulla, kun Anrei Hakulinen survoi kiekon väkisin Jukureiden maaliin.

- Ensimmäiset 20 minuuttia mentiin ilman mitään ajatusta ja koohotettiin menemään vaan. TuTo juoksutti meitä hyvin ja pääsi hyvin meidän paineen alta pois, päävalmentaja Antti Pennanen tylytti.

- Mielestäni me onnistuttiin todella hyvin ensimmäisessä erässä pelaamaan ja löydettiin niitä juttuja millä saatiin meidän pelaamista käyntiin. Toisen erän viimeinen vitonen meinasi muuttaa kaiken, mutta sen jälkeen betoni (Tommi Virtanen) piti meidät maalin johdossa, TuTon päävalmentaja Ismo Lehkonen tuumi.

Vaikean ensimmäisen erän jälkeen Jukurit ryhdistäytyi ja loi tilanteita Tommi Virtasen vartioimalle maalille. Osaamistaan näytti mm. Niklas Näppi, joka punnersi aloituksen jälkeen itsensä maalille, mutta tällä kertaa Virtanen ehti kiekon tielle. Hetkeä myöhemmin Näppi ei paikastaan erehtynyt. Iivo Hokkanen karvasi kiekon itselleen ja syötti kiekon Näpille, joka laukoi kiekon upeasti maaliin.

- Toiseen erään saatiin tunnetta ja viisautta lisää ja oltiin siinä kuskin paikalla. Siinä oltaisiin voitu päästä peliin kunnolla mukaan, mutta ei päästy ja kolmannen erän alkuun TuTo teki kaksi tylyä maalia, Pennanen kertasi.

Jukurit pääsi heti kolmannen erän alkuun kokeilemaan ylivoimaansa, kun Antti Virtanen komennettiin jäähypenkille. Maalinteossa onnistui kuitenkin TuTo ja Aleksi Rutanen, joka laukoi kiekon ohi Setäsen.

Tämän jälkeen puolestaan Jukurit joutui alivoimalle, jonka aikana TuTo ratkaisi ottelun lopullisesti Aki Keinäsen maalilla.

TuTon päävalmentaja oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

- Olen kiitollinen voitosta ja tärkeästä kolmesta pisteetä, jos ajatellaan tuota runkosarjan voittoa. Ei tiedetty yhtään tänne tullessa mitä odottaa. Lähdettiin otteluun niin, että katsotaan miten käy.

- Olen pettynyt niihin maaleihin mitä me annettiin ja ottelun lähtöön. Otetaan lähdöstä vähän omaan piikkiin, jostain syystä se oli jähmeää, Pennanen päätti.