Turusta ei pisteitä tuliaisina

TUTO Hockey isännöi Turussa klassikoksikin odotettua ottelua ja vei voiton lopulta lukemin 4-2. Jukureiden taistelu ei tällä kertaa riittänyt viemään pisteitä vahvalta kotijoukkueelta.

Jukureiden taistelu ei tällä kertaa riittänyt pisteisiin.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Ottelu alkoi täysin TUTOn hallinnassa ja Jukureiden maalilla torjunut Ronan Quemener otti hyviä torjuntoja heti pelin alussa pitäen lukemat nollissa. Neljäntoista minuutin pelin jälkeen alkoi tapahtua, kun ensin TUTOn Anton Kokkonen komennettiin jäähylle estämisestä, minkä jälkeen Niko Karhu taklasi Oula Palvea selästä laitataklauksen ja pelirangaistuksen arvoisesti.

Kahden miehen ylivoimaa oli pelattu vain kolmetoista sekuntia, kun Santeri Lukka iski kiekon maaliin Anthony Guttigin esityöstä ja taululle kirjattiin lukemat 0-1. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan muita maaleja nähty Jukureiden viiden minuutin ylivoimasta huolimatta.

Toinen erä aloitettiin tasaiseen tahtiin ja Niko Karhun taklauksestakin toipunut Oula Palve palasi jäälle. Erän hienoimmat hetket nähtiin, kun Joonas Kalliola pääsi läpi ja yritti saada kiekon maaliviivan yli, ohi TUTOn maalivahti Kaapo Kähkösen. Vain muutama hetki Kalliolan yrityksen jälkeen TUTOn Teemu Vuorisalo toi kotijoukkueen tasoihin.

Toisessa erässä Niko Laakkonen vei Jukurit 1-2 -johtoon ujuttamalla kumilätkän paluukiekosta TUTOn verkkoon. Vain minuuttia myöhemmin Aki Keinänen hienolla yksilösuorituksella toi jälleen kotijoukkueen tasoihin ja kolmanteen erään jäi molemmille joukkueille tavoiteltavaa.

- Alussa olimme vähän vaikeuksissa, mutta maalin kautta saatiin henkeä meidän pelaamiseen. Ottelun puolenvälin jälkeen jäähyjenkin avittamana pääsimme enemmän peliin mukaan, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi heti ottelun jälkeen.

Viimeisessä erässä Jukurit pääsi kunnolla peliin mukaan, mutta lopussa ottelu kääntyi kotijoukkueelle. Ex-Jukurit Mikko Laine ja Toni Jalo viimeistelivät TUTOn kolmannen ja neljännen maalin, jättäen vierasjoukkueen Kupittaalla pisteittä.

- Pelinopeuden näkökulmasta tämä ottelu oli kovinta tasoa tällä kaudella, missä me olemme olleet mukana. Viimeinen kaksikymppinen oli tasaista vääntöä, mutta kääntyi lopussa sitten kotijoukkueelle.

Päätössummerin soidessa taululla loisti lukemat 4-2 ja näin ollen viihdyttävässä ja vauhdikkaassa ottelussa pisteet ansaitsi isäntänä toiminut TUTO Hockey. Ottelun kaikki tilastot löydät täältä.

Jukureiden matka jatkuu jo perjantaina, kun Kalevankankaalle saapuu sairastuvan ruuhkasta kärsivä Kouvolan KooKoo. Nähtäväksi jää, kuinka tunteikas ja viihdyttävä kiekkoilta perjantaina otellaan Mikkelissä.