Täyspotin hakuun Kupittaalle

Jukurit matkaa perjantaina Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi. Illan isäntäjoukkue on sarjassa neljäntenä, ja kärjessä majailevien ja Liigaan hamuavien joukkueiden kohtaamisesta ei taatusti jännitettä tälläkään kertaa puutu.

Jukurit - TUTO Marli Areenalla perjantaina klo 18.30.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit matkaa perjantaina Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi. Illan isäntäjoukkue on sarjassa neljäntenä, ja kärjessä majailevien ja Liigaan hamuavien joukkueiden kohtaamisesta ei taatusti jännitettä tälläkään kertaa puutu.

TUTOn ja Jukureiden ero sarjataulukossa on kahdeksan pistettä, mutta sarvipäät ovat pelanneet yhden ottelun TUTOa enemmän. Perjantain illan ottelusta mielenkiintoisen tekee myös se, että joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on vain puolitoista viikkoa – Jukurit oli kotihallissaan viime viikolla pelatussa ottelussa parempi lukemin 2-0. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana neljä kertaa, voittojen jakautuessa tasan 2-2.

Tällä kaudella turkulaisten tehokkaimpia ovat olleet Tuukka Pulliainen (12+32), Aki Keinänen (16+22) ja Timo Pärssinen (15+16), mutta koska Pulliainen ei vielä pelipaitaa loukkaantumisen jälkeen pue päälleen, perjantaina isäntäjoukkueen kultakypärää kantaa kokenut Aki Keinänen.

TUTO voitti keskiviikkona kotonaan runsasmaalisessa ottelussa sarjataulukon kellarissa majailevan heinolalaisjoukkueen ja lähtee haastamaan viikinkipaitoja taskussaan voitto Peliitoista lukemin 7-3.

Jukureiden tehotilaston kärjessä ovat kultakypärää kantava Anthony Guttig (11+28), Oula Palve (11+23) ja Niko Laakkonen (14+15). Nähtäväksi jää, kuka sarvipäiden joukkueesta tuulettaa perjantaina onnistumista ensimmäisenä.

Jukureilla on takanaan tappio kotihallissa Kajaanin Hokille, joka oli parempi keskiviikon kamppailussa lukemin 1-3. Hokki riisui Jukurit aseista ja vei kolme pistettä mennessään, joten perjantaina vieraspaidoissa pelaavalla jukurijoukkueella on halu napata täyspotti Turusta.

TUTO on ollut Jukureille aikojen saatossa vaikea, kiihkeä ja mielenkiintoinen vastustaja. Molemmat joukkueet syttyvät otteluun aivan kuin paikalliskamppailuun, vaikkakin pelimatkan pituus edes-takaisin lienee noin 750 kilometriä.

Löytävätkö vierasjoukkueen pelaajien jalat jäälle pitkän bussimatkan jälkeen? Se selviää perjantaina, kuten myös molempien joukkueiden kokoonpanot. Ottelu alkaa Marli Areenalla klo 18.30 ja ottelu on nähtävissä Elisa Viihteeltä.