Sport voittoon viimeisessa runkosarjakohtaamisessa

Vaasan Sport vei jälleen voiton Jukureista. Tällä kertaa lukemat kirjattiin 3-1 vaasalaisten hyödyksi.

Jukurien yritykset eivät tuottaneet Sportia vastaan toivottua tulosta. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden ja Sportin välinen toistaiseksi viimeinen runkosarjaottelu Vaasassa päättyi vaasalaisten voittoon maalein 3-1. Jukurit hallitsi peliä aina kolmannen erän puoleen väliin asti, mutta sarvipäät eivät onnistuneet hyödyntämään vähäisiä maalipaikkojaan.

Jukurijoukkueen suurin kompastuskivi oli erikoistilanteet, sillä sarvipäät saivat kokeilla ottelun aikana peräti viisi kertaa ylivoimaansa, mutta ylivoiman ollessa tehotonta pisteet jäivät Vaasaan.

Ensimmäinen erä mentiin täysin viikinkien hallinnassa, mutta maalipaikat olivat hyvin vähissä. Kotkapaidat pitivätkin Jukurien hyökkäykset kulmissa, eikä maalin eteen ollut asiaa. Erän ainoaan maalipaikkaan nousu Roy Pihlström, mutta Sportin maalivahti Frans Tuohimaa nappasi Pihlströmin vedon kiinni ja tauolle lähdettiin tasalukemista.

Sport siirtyi heti toisen erän alussa onnekkaasti johtoon, kun kiekko kimposi harmittavasti Juha-Petteri Purolinnan luistimen kautta maaliin, eikä Jukurien maalilla pelannut Tadeas Galansky ehtinyt tähän mukaan. Toisen erän puolivälin jälkeen Sport ja Samuli Kivimäki rokotti Jukureita ylivoimamaalilla ja tilanne oli jo 2-0.

Jukurit lähtivät kolmanteen suurella taisteluilmeellä ja maalipaikkojakin alkoi syntyä kahta ensimmäistä erää enemmän. Parhain maalipaikka syntyi kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä,missä Nestori Lähde syötti kiekon taitavasti Pentti Nöyräselle, joka ei kuitenkaan onnistunut avaamaan Jukurien maalisaraketta.

Keltapaidat kavensivat ottelun 2-1:een Jani Savolaisen kauniilla läpiajomaalilla, johon ratkaisevan syötön antoi Oula Palve. Savolainen vei kiekon luistelunsa päätteeksi rystyltä kämmenelle ja laukoi kiekon vastustamattomasti yläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin  Jaakko Turtiaisen ottama kaksiminuuttinen katkaisi Jukureiden kirin. Sportin pelaajista asialla oli jälleen Kivimäki, joka laukoi kiekon rannelaukauksella ohi maskissa olleen Galanskyn ja ratkaisi ottelun lopullisesti.