Sport kaatui Vaasassa - Jukurit välieriin!

Vaasassa pelattu Game 7 päättyi lopulta Jukureiden hienoon 3-4-voittoon.

Jukureiden taistelu toi toivotun tuloksen.                                      Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit järjesti kevään suuren yllätyksen voittamalla Liigaan nousevan Vaasan Sportin puolivälierissä. Seitsemäs puolivälieräottelu oli odotetun  tasainen ja se tarjosi loistavaa viihdettä. Sarvipäät taistelivat hienon voiton lukemin 3-4, ja passittivat vaasalaiset kesälomalle.

- Mielestäni nyt on tehty Mestis historiaa. Nämä ottelut olivat hienoja tapahtumia kaikin puolin. Nyt oli jääkiekko, peli ja pelaaminen keskiössä ja se ei ole aina suomalaisessa jääkiekkossa itsestäänselvyys, kommentoi Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

Ottelun alku oli Vaasassa hyvin yllättävä. Sport meni johtoon Lassi Kokkalan maalilla, kun ottelua oli pelattu vain 25 sekuntia.

Aikainen takaiskumaali herätti Jukurit, sillä tämän jälkeen peli pyöri lähes koko ajan Sportin päädyssä. Keltapaidat eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa hyvistä paikoistaan huolimatta.

Jukurit aloitti toisen erän vahvasti tasoittamalla ottelun vain puolentoistaminuutin pelin jälkeen. Joel Lehtinen ohjasi Pasi Järvisen laukauksen varmasti maaliin ja ottelu saikin tästä aivan uuden käänteen.

Maalin jälkeen Jukurit saivat luotua hyökkäyksiä Sportin puolustualueelle. Vaasalaisissa alkoikin näkyä turhautumisen merkkejä, mikä näkyi tyhminä jäähyinä.

Näitä mahdollisuuksia ylivoimalla ei jätetty käyttämättä. Jukureiden maalista vastasi suoran hyökkäyksen päätteeksi Juuso Akkanen, joka pääsi laukomaan kiekon hyvältä paikalta ohi Frans Tuohimaan.

Molemmat väläyttelivät taitojaan ylivoimalla, sillä Sportin tasoitus syntyi Jesse Rohtlan istuessa kaksiminuuttista ryntäämisestä. Jukureiden maalivahti Oskari Setänen ei nähnyt maskin takaa Eetu Heikkisen laukausta ja näin ottelu oli jälleen tasoissa.

Toista erää oli jäljellä enää viisi minuuttia, kun Sport pääsi ylivoimahyökkäykseen. Jukurit karvasi kuitenkin kiekon itselleen ja käänsi pelin nopeasti toiseen päätyyn. Hyökkäys päättyi Jukureiden kannalta tärkeään 2-3-maaliin, josta vastasi Nestori Lähde Pentti Nöyräsen esityöstä.

Kalliola nousee ratkaisijaksi

Kolmas erä oli Jukurijoukkueelta kovaa taistelua, mutta tässäkään erässä ei vältytty takaiskuilta. Sportin tasoituksesta vastasi Mika Kujanpää, joka runnoi kiekon maalin edestä verkkoon.

Jukurit ei tästä hätkähtänyt, vaan lähti hakemaan vimmatusti seuraavaa ja jopa ratkaisevaa maalia. Kauaa siihen ei aikaa tarvittu, sillä johtomaali syntyi vain kaksi minuuttia tasoitusmaalin jälkeen.

Kauden tärkeimmän maalinsa viimeistellyt Joonas Kalliola kiersi maalin takaa ja yllätti Tuohimaan vanhanaikaisella. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Oula Palve sekä Samuli Piipponen.

Ottelun seitsemän viimeistä minuuttia oli Jukureilta suurta puolustustaistelua maalin edessä. Setänen oli maalilla viimeisenä lukkona, eikä Sport onnistunut tasoitusta saamaan.

- Nyt on kiitoksen aika, kun taistelu on tauonnut. Haluan ensinnäkin kiittää meidän joukkuetta ja haluan kiittää kaikkia niitä osapuolia, jotka ovat osallistuneet näihin seitsemään otteluun, Pennanen kiitteli.

Jukurit nousi kovan taistelun jälkeen sarjan voittajaksi ja eteni välieriin. Kauaa ei joukkue ehdi huilata, sillä seuraava ottelu pelataan maanantaina TuToa vastaan Turussa. Kamppailu on nähtävissä ViikinkiClubilla sekä Elisa Viihteellä.