Savon herruus säilyy Jukureilla

Jukurit saalisti kolme sarjapistettä paikalliskamppailusta Savonlinna Pallokerhoa vastaan. Ottelun ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, kun puolustaja Santeri Lukka laukoi viikinkilauman otteluvoittoon lukemin 2-3.

Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit saalisti kolme sarjapistettä paikalliskamppailusta Savonlinna Pallokerhoa vastaan. Ottelun ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, kun puolustaja Santeri  Lukka laukoi Timo Hiltusen ja Roope Hämäläisen esityöstä viikinkilauman otteluvoittoon lukemin 2-3. Näin viime kaudella Savonlinnassa pelannut Lukka huolehti, että SapKo on edelleen sarjassa pisteittä.

- Laadukkain ja kovin peli tähänastisista otteluistamme. Todellinen kamppailupeli ja täytyy olla tyytyväinen, että onnistuimme voittomaalin teossa lopussa, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen tiivisti ottelun.

Avauserä mentiin Talvisalossa kaikin puolin tasaisissa merkeissä. SaPKon otteissa oli aistittavissa, että joukkue oli otteluun lähdettäessä sarjassa ilman pisteitä. Pässipaidat lähtivät otteluun hyvin valmistautuneena, mutta Jukurit aloitti maalin teon ajassa 13.36, kun Roy Pihlström tälläsi viivan tuntumasta kiekon Petteri Similän vartioimaan maaliin Oula Palveen ja Teemu Turusen syötöstä. Avausmaali syntyi ylivoimalla SaPKon  Mika Hyvärisen istuessa jäähypenkillä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Pässipaidat kuittasivat ottelun tasoihin reilu minuutti jukurimaalin jälkeen maalintekijänä puolustaja Nikke Kettukangas.

Toisessa erässä molemmat joukkueet tehtailevat maalin mieheen. Jukureilta maalinteossa onnistuu Anthony Guttig ja savonlinnalaisilta erän lopulla ylivoimaosumalla tasoituksen laukoi puolustaja Teemu Suhonen.

- Toinen erä oli meiltä heikoin. Jäähyt sotkivat pelaamistamme, Pennanen harmitteli.

Jukurit jatkaa otteluitaan heti huomenna lauantaina Vantaalla. Alun perin ensi viikon lauantaille merkitty ottelu jouduttiin siirtämään viikkoa aiemmaksi Tikkurilan hallissa järjestettävien taitoluistelukilpailuiden vuoksi.

- Oma valmistautuminen on tärkein. Tunnetila täytyy löytää heti. Jos siinä onnistumme, tulos on varmasti hyvä.

Päävalmentaja kertoo, että huomiselle tullee muutamia kokoonpanomuutoksia. Tuoreita jalkoja haetaan kentälle triosta Erno Ripatti, Jani Savolainen ja Riku Pitkänen.

- Vantaa on laadukas joukkue kaikkine liigalainoineen. Eikä ole sattumaa, että joukkue on voittanut kaikki ottelunsa, Pennanen analysoi lohipaitoja.

K-Vantaa – Jukurit lauantaina 20.9. kello 17.00. Ottelu on katseltavissa Elisaviihteeltä.