Savon herruus Jukureille

Jukurit kohtasi SaPKon lauantain kamppailussa, jossa miteltiin Savon herruudesta. Loppulukemiksi kirjattiin 4-3 ja Savon herruus jäi kolmen pisteen kera Mikkeliin.

Jukureiden jäähyaition ovi kävi tiuhaan koukkaamisista toisen erän alussa.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden ottelu alkoi hyvällä temmolla ja alun painostus palkittiin seitsemännen peliminuutin jälkeen, kun Iivo Hokkanen iski kiekon aivan maalin edestä ensimmäisen kerran ohi SaPKon maalivahti Antti Leskisen. Muita osumia ei ensimmäisessä erässä nähty.

- Ensimmäinen kaksikymmentä minuuttia oli meidän. Pelattiin jo eilen hyvin Kouvolassa kovaa joukkuetta vastaan, mutta hienosti tultiin tuohon alkuun, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen omiensa suoritukseen.

Toinen erä alkoikin mielenkiintoisissa tunnelmissa, sillä vain 18 sekunnin pelin jälkeen Jukureiden jäähyaition ovi alkoi käydä ja savonlinnalaisille tarjottiinkin tasoitusmahdollisuutta viiden Jukurijäähyn aikana. Lopulta Ilkka Vaarasuon istuttua jäähyä 34 sekuntia SaPKo sai kiekon maaliin Miiko Hintzin lavasta.

Kuten kaikissa paikallistaistoissa, tässäkin ottelussa tunteet kuumenivat, kun Roy Pihlström ja SaPKon Mikko Nuutinen ottivat yhteen toisen erän puolivälissä. Tämän seurauksena molemmat pelaajat komennettiin jäähylle.

Ensimmäinen ja toinen erä oli pitkälti Jukureiden hallintaa, vaikka toinen erä olikin jo tasaisempaa kiekkoa. Jukureiden 2-1 maali syntyi 2. erän lopulla, tällä kertaa maaliverkkoa heilutti Mikkelin oma poika Erno Ripatti, joka myös tuuletti tekemäänsä maalia vapautuneesti. Kolmanteen erään siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Kolmas erä sai vauhdikkaan startin, kun maalisummeri soi molemmissa päissä kenttää jo ennen kuin erää oli ehditty pelaamaan puoltatoista minuuttia. Ensin koko illan hyvin taistellut ja energisesti pelannut SaPKon kultakypärä Miika Roine iski vieraat tasoihin, ja vain hetkeä myöhemmin Erno Ripatti onnistui toistamiseen huudattaen mikkeliläisyleisöä.

- SaPKo taisteli ja oli sitkeä. Ei ollut tänään hienointa jääkiekkoa, mutta ollaan tyytyväisiä pisteisiin.

Illan onnistujiin lisätään myös Roope Hämäläinen, joka viimeisteli Jukureiden 4-2 -osuman. Perjantain KooKoo -ottelun kulku vilahteli myös katsojien silmissä, kun SaPKo teki 4-3 -kavennusmaalin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Kavennusmaalin iski alivoimalla ja siirretyn rangaistuksen aikana Joonas Toivanen Miika Roineen syötöstä.

- Oula Palve–Roope Hämäläinen akselilta alkaa löytymään hyvää voimaa ja siihen vielä Ernon kaksi maalia - iso kiitos, siihen olen tyytyväinen. Hyvä kuva siitä missä ollaan ja mihin ollaan menossa, Pennanen kiitteli joukkuetta ottelun jälkeen.

Ottelussa ei enempää osumia nähty ja täten Savon herruus jäi tällä kertaa kotijoukkueelle. Illan onnistujat Jukureilta Erno Ripatti ja SaPKolta Miika Roine. Muut tilastot löydät täältä. Jukureiden seuraava ottelu pelataan Mikkelissä keskiviikkona 19.11.2014 klo 18.30 ja silloin vastustajana KeuPa HT.